Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen rondom La Vuelta Holanda.

Gaat La Vuelta Holanda wel door, gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus?

La Vuelta start dit jaar (2020) definitief niet in Nederland. La Vuelta Holanda heeft de start van de Ronde van Spanje 2020 moeten teruggeven aan de Spaanse organisatie van La Vuelta. Dat heeft de projectorganisatie samen met de startsteden Utrecht, ’s-Hertogenbosch, Breda en de provincies Utrecht en Noord-Brabant besloten, omdat een start in het najaar van 2020 niet haalbaar en wenselijk bleek.


Waarom vindt de start van La Vuelta niet in Nederland plaats dit jaar?

Het verplaatsen van de drie etappes van augustus naar het najaar blijkt technisch onhaalbaar vanwege de beschikbaarheid van accommodaties en het parcours in die periode. Bovendien achten de projectorganisatie en de publieke partners het niet wenselijk om in de grote onzekerheid die er heerst rond de ontwikkeling van het coronavirus, te koersen op een publieksevenement in het najaar.

Verschuift de start naar 2022?

Of La Vuelta in 2022 of een ander jaar start in Nederland is niet zeker. Wij zullen met de publieke en private partners in de komende periode de haalbaarheid van een start in 2022 (of ander jaar) onderzoeken en afwegen ten opzichte van afgelasten. Wij nemen de tijd om een en ander gedegen uit te werken.


Kunnen de activiteiten van het activatieprogramma doorgaan, gezien het coronavirus?

Er is geen activatieprogramma zoals beoogd. Sommige activaties kunnen echter wel doorgaan, omdat ze reeds gestart zijn en een positieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke doelstellingen die we met La Vuelta Holanda hadden. Voor één op één advies over jouw evenement, kun je contact met ons opnemen via activatie@lavueltaholanda.com.


Moeten de organisatoren van het activatieprogramma hun geld terugstorten?

We gaan de komende tijd met ze in overleg, zodat we kunnen zien welke kosten al gemaakt zijn en maken dan per organisator een afspraak. Organisatoren kunnen contact op nemen met de projectorganisatie via activatie@lavueltaholanda.com.


Wat gebeurt er met de officiële toertocht nu het evenement definitief niet doorgaat?

De toertocht was gekoppeld aan La Vuelta Holanda, maar we zullen met de organisatie overleggen of een koers dit jaar nog mogelijk is. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de ontwikkelingen rond het coronavirus en de adviezen van de overheid.


Wat is de omvang van La Vuelta?

La Vuelta is één van de drie grote wielerronden van de wereld (Tour de France, Giro d’Italia, Vuelta). Het kent een groot publieksbereik en media-aandacht: het evenement wordt wereldwijd gevolgd door 1.400 journalisten van 320 media en La Vuelta wordt in circa 190 landen uitgezonden.


Hoe vaak is de Vuelta al in Nederland gestart?

Het is bijzonder dat La Vuelta in Nederland start. De wielerronde startte slechts 3 keer eerder buiten Spanje, waaronder in 2009 in Assen. Dit jaar wordt de 75ste editie verreden.


Heeft La Vuelta Holanda een goed doel?

Fonds Gehandicaptensport is het goede doel van La Vuelta Holanda. In Nederland zijn 1,7 miljoen mensen met een handicap voor wie sporten niet vanzelfsprekend is, zij hebben vaak extra ondersteuning nodig. Lang niet overal is het sportaanbod toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport heeft de droom om sport voor iedereen met een handicap structureel en dicht bij huis mogelijk te maken. Meer weten over het Fonds Gehandicaptensport? Bekijk de website.


Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!