UW Utrecht

De traditionele reclamekaravaan die grote wielerrondes voorafgaat, krijgt tijdens de Nederlandse etappes van La Vuelta een uniek karakter. La Vuelta Holanda gaat als allereerste wielerevenement ter wereld een Groene Karavaan organiseren. De Groene Karavaan is een duurzaam alternatief voor de traditionele reclamekaravaan voorafgaand aan de wielerkoers. UW Utrecht is één van de partijen die hier onderdeel van uitmaakt.

Kom kennismaken met de Cycle Hub en Onderwijs is topsport

Samen met een aantal partners lanceert UW tijdens La Vuelta haar nieuwste leerwerkproject: de Cycle Hub. De Cycle Hub is een initiatief van Tweewieler Academy, U-stal en UW waarbij mensen worden opgeleid voor concrete banen in de boeiende wereld van de fiets.

Deelnemers aan de Cycle Hub krijgen de unieke mogelijkheid tot het leren van het vak in een echte werkomgeving en worden zo opgeleid tot Branchemedewerker Basis Fietstechniek. Denk hierbij aan werkzaamheden op vlak van service, onderhoud en reparaties alsook op gebied van verkoop. Door de combinatie van praktijkleren en theorie worden deelnemers goed voorbereid op hun baan in de tweewielerbranche.

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus 2022 laten zij mensen op het duurzaamheidsplein van La Vuelta Holanda kennismaken met de werkzaamheden waarvoor de Cycle Hub opleidt. En leer je van inmiddels ervaren medewerkers hoe je zelf het beste je fiets kunt onderhouden. Daarnaast kun je verschillende leuke prijzen winnen, zoals een als nieuw opgeknapte fiets van de Utrechtse sociale onderneming BikeFlip.

Onderwijs is topsport

Op vrijdag 19 augustus is ook hun partner Dyade aanwezig bij de stand. Zij lanceren deze dag een uniek initiatief om iedereen in het onderwijs te inspireren en activeren; Onderwijs is topsport! Dyade en UW werken daarnaast samen aan een speciaal concept om instroom van onderwijsondersteunend personeel te realiseren.

Test hoe vitaal jij bent en stap op 19 augustus op de racefiets in strijd tegen anderen met een virtuele ronde van Spanje!

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!