Toertochten

Maandag 13 april heeft de Franse president Macron alle evenementen tot half juli verboden. Dit betekent dat de Tour de France niet op de geplande datum door kan gaan. Maar wanneer dan wel? Na twee dagen van speculatie hebben de UCI en de ASO de nieuwe datum van de Tour de France bekendgemaakt. De Tour de France zal dit jaar plaatsvinden van 29 augustus t/m 20 september. Hierdoor kan La Vuelta niet in augustus plaatsvinden. Dit betekent ook dat de etappes van La Vuelta Holanda niet op de geplande data (14, 15 en 16 augustus) verreden zullen worden.

Wat dit precies voor de toerversie op 8 & 9 augustus betekent, is nog niet duidelijk. We zullen eerst een nieuwe datum voor de start van La Vuelta 2020 moeten afwachten. De UCI zal de komende periode in overleg gaan met de Spaanse projectorganisatie. Zodra er een nieuwe datum bekend is, zullen de Spaanse en Nederlandse projectorganisaties bekijken wat hier de consequenties van zullen zijn. Het evenement is groot, vindt plaats op de openbare weg, start in drie Nederlandse steden en gaat door 31 doorkomstgemeenten, dus er valt een hoop de bespreken en te regelen. De organisatie van de toertochten is ook zeer complex, dus dat moet ook worden uitgewerkt en uitgezocht.

Wij balen enorm van de situatie en hopen dat er snel duidelijkheid komt. Voor ons als organisatie, maar natuurlijk ook voor alle deelnemers en betrokken partijen. Uiteraard houden wij de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en proberen wij jullie via onze kanalen zo goed als mogelijk op de hoogte te houden. Het is nu een kwestie van afwachten wat er in de komende weken wordt besloten omtrent La Vuelta.

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!