Toegankelijkheid

La Vuelta Holanda moet voor iedereen toegankelijk zijn, zodat er door iedereen volop van het evenement genoten kan worden.

La Vuelta Holanda heeft daarom speciale opstelplaatsen ingericht voor personen met een beperking. Deze plaatsen zijn te vinden in de start en finishsteden met een toegankelijke toilet in de buurt. Alle opstelplaatsen zullen duidelijk aangegeven worden middels vlaggen en banieren. Hieronder staan de locaties van de opstelplaatsen, maar kijk vooral ook op de digitale kaart. Hierin staan alle handige punten aangegeven, waaronder ook de opstelplaatsen, parkeerplekken, toiletten en de beeldschermen waar de wedstrijd op wordt getoond.

Blindentribune

Tijdens de drie etappes zijn er speciale opstelplaatsen voor blinden en slechtzienden. Bij de eerste etappe is de blindentribune bij Station Zuilen, tijdens de tweede etappe is dat bij de Stationsweg en bij de derde etappe is het op de Claudius Prinsenlaan. Bij de blindentribune zal er een tolk met apparatuur zijn. De tolk zal wat vertellen over de passage van de renners, informatie over de stad en La Vuelta.

Locaties Utrecht

Tijdens de ploegentijdrit op 19 augustus zijn er de volgende opstelplaatsen:
- Finish Jaarbeursplein
- Blauwkapelseweg
- Einsteindreef/Paranadreef
- Station Zuilen (ook voor blinden en slechtziende)
- Busbaan Parkwijk (Leidsche Rijn Lyceum)
- Weg der Verenigde Naties

Langs het parcours op 20 augustus zijn er de volgende twee opstelplaatsen:
- Blauwkapelseweg
- Archimedeslaan

Locaties ’s-Hertogenbosch

In het startgebied van 20 augustus zijn er vier verschillende opstelplaatsen langs het parcours.
- Parade
- Stationsweg (ook voor blinden en slechtziende)
- Onderwijsboulevard
- Brabanthallen

Locaties Breda

Tijdens de derde etappe van 21 augustus zijn er vier verschillende opstelplaatsen langs het parcours in Breda. Er wordt ook een ‘prikkelloze/prikkelarme zone’ ingesteld, dit begint bij de bocht na restaurant ‘de Boschwachter’.
- Wilhelminasingel
- Achter het Ginneken
- Ulvenhout (Pekhoeve)
- Claudius Prinsenlaan (ook voor blinden en slechtziende)

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!