Spaans verkeersbureau

De traditionele reclamekaravaan die grote wielerrondes voorafgaat, krijgt tijdens de Nederlandse etappes van La Vuelta een uniek karakter. La Vuelta Holanda gaat als allereerste wielerevenement ter wereld een Groene Karavaan organiseren. Het Spaans Verkeersbureau/TURESPAÑA (instituut voor toeristische promotie van Spanje), gevestigd in Den Haag, neemt samen met Andalucía en Valencia deel aan de Groene Karavaan tijdens La Vuelta Holanda. De ambitie van La Vuelta Holanda om een uniek, duurzaam wielerevenement te organiseren past ook in de doelstellingen van Spanje om een steeds duurzamere bestemming te worden die zich inzet voor activiteiten ter behoud van onze planeet.

Provincie en stad Valencia en Andalucía die met een elektrische auto mee zullen rijden in de Groene Karavaan met energie van Essent beschikken over enkele van de vele natuurparken die er in Spanje zijn en in Andalucía zijn er ook nog drie nationale parken. Beide bestemmingen zetten zich in voor een duurzaam toerisme met bijvoorbeeld een plan dat tot doel heeft de toeristische sector in de regio in evenwicht te brengen om zo ´een ​​duurzaam en concurrerend toerismemodel te garanderen´.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan stranden met Blauwe Vlag, accommodaties die op een verantwoorde en duurzame manier gebruik maken van energie en water of het eten van lokale producten. Of het gebruik van de fiets als vervoermiddel om de stad en omringend gebied te bezoeken. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de manieren die ingezet worden om de CO2-voetafdruk in toeristische activiteiten te verminderen en te compenseren.

Meer weten over deze bestemmingen? Kom langs bij het finishplein, ontmoet de experts, haal je wielerwoordenboek en proef lokale producten: gazpacho uit Andalucía en horchata uit Valencia.

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!