Programma

Op 19 augustus begint een weekend vol spektakel. Maar liefst drie dagen lang koersen de renners door het Nederlandse landschap waarbij de provincies Utrecht en Noord-Brabant centraal staan. Met in totaal meer dan 400 kilometer parcours zal Nederland rood kleuren. Het programma is nog niet volledig bekend, maar een klein voorproefje valt al te geven.

Ploegenpresentatie

Het weekend wordt afgetrapt met de ploegenpresentatie op het Vredenburgplein. De renners worden gepresenteerd op het grote podium, alvorens ze de boot in gaan. Wielericoon Pedro Delgado stelt de 23 deelnemende ploegen voor. Daarnaast komt er een groot muziekspektakel rond de ploegenpresentatie.

Etappe 1

Over ruim 410 kilometers verdeeld komt La Vuelta langs 34 Nederlandse gemeentes in de provincies Utrecht en Noord-Brabant.

Op 19 augustus beginnen ze met een ploegentijdrit in de binnenstad van Utrecht. Tijdens deze ploegentijdrit hebben de toeschouwers de kans om de wielerhelden twee keer voorbij te zien komen!

Etappe 2

Zaterdag 20 augustus start de tweede etappe in het prachtige historische centrum van ’s Hertogenbosch en gaat door tot Utrecht via de heuvelrug. In deze etappe zijn de eerste bergpunten van La Vuelta 2022 te bemachtigen.

Etappe 3

Tijdens de laatste etappe op Nederlands grondgebied staat het West Brabantse Landschap in de schijnwerpers. De start wordt gehouden in het historische Kasteel van Breda en ze finishen voor het Chassé theater.

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!