Domtoren 1

Utrecht: inspirerende fietsstad

Het is een cijfer waar menig buitenlander van opkijkt: iedere inwoner van de stad Utrecht bezit gemiddeld twee of meer fietsen. Wie in de stad om zich heen kijkt, ziet ze overal. Stevig vastgeketend aan palen en bruggen, geparkeerd in fietsenstallingen en behendig koersend op de vele fietspaden. Utrecht had als eerste gemeente al in 1885 een fietspad en heeft nu de grootste fietsenstalling ter wereld: voor liefst 12.500 tweewielers!Utrecht
Domtoren 1

Het is dan ook niet vreemd, dat juist deze stad als enige ter wereld gastheer is van alle drie grote wielerrondes. De Giro d’Italia in 2010, de Tour de France in 2015 en straks dan La Vuelta in 2022. Utrecht is ook de snelst groeiende stad van Nederland; van 350.000 inwoners in 2018 naar 380.000 inwoners in 2025.

Het is een levendige stad die een indrukwekkende en gezellige mix biedt van tijdloze historie en eigentijdse uitstraling. In de stad vind je historie, cultuur en creativiteit naast spannende designshops en authentieke restaurants.

Utrecht vormt het brein van Nederland; een kennisstad met jonge, slimme inwoners, een bloeiende creatieve sector en toonaangevende, internationale onderzoekscentra, die voortdurend toptalent weten aan te trekken en voort te brengen.

  • Utrecht heeft in 2022 900 jaar stadsrechten
  • De grootste fietsenstalling van de wereld met maar liefst 12500 plekken staat in Utrecht
  • Met 570m heeft Utrecht ook het langste regenboogfietspad van de wereld

Voor meer informatie over de Vuelta in Utrecht en de bereikbaarheid tijdens het event, ga naar vamosutrecht.nl.

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!