Sh Fietsers 1179

’s-Hertogenbosch: toonaangevend innovatief

s-Hertogenbosch is de hoofdstad van Noord-Brabant die wordt gekenmerkt door zijn bourgondische gastvrijheid. In de stad, bekend als de Cultuurstad van het Zuiden, is van alles te beleven en voor ieder wat wils. Voor de fanatieke cultuursnuivers, de shopaholics, de natuurliefhebbers en de bourgondische levensgenieters. Dit alles gaat samen met het innovatieve karakter van de stad. Als toonaangevende datastad met 830 IT-bedrijven loopt ‘s-Hertogenbosch voorop in Nederland.’s-Hertogenbosch
Sh Fietsers 1179
De stad is als datastad volop in beweging! Zelfs met fietsen! ’s-Hertogenbosch toont zijn innovatieve en duurzame karakter met twee bijzondere applicaties voor fietsers die tot stand kwamen in samenwerking met lokale bedrijven. De apps brengen fietsers sneller en veiliger op hun bestemming door bijvoorbeeld te waarschuwen voor lastige situaties. Uniek is de Schwungapp waarmee verkeerslichten de fietser ‘zien’ aankomen waardoor het licht op groen kan springen. Op deze manier stimuleert de gemeente veilig fietsen.

Andere leuke fiets- en verkeersweetjes:

  • 's-Hertogenbosch heeft 155.000 inwoners
  • Op de transferia in ’s-Hertogenbosch zijn er 200 gratis leenfietsen beschikbaar.
  • ’s-Hertogenbosch is de enige stad in Nederland waar fietsen in elke straat in de binnenstad 24 uur per dag is toegestaan.
  • Stoplichten in ’s-Hertogenbosch beschikken over zogenoemde ‘aftellers’, waardoor de doorstroming van verkeerd wordt gestimuleerd.

Nieuwsgierig geworden naar deze veelzijdige stad? Meer informatie over ’s-Hertogenbosch vind je op www.visitdenbosch.nl.

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!