140813 A21V3782 Provincie Utrecht

Provincie Utrecht: aantrekkelijke fietsregio

De provincie Utrecht is een aantrekkelijke fietsregio met zo’n 1800 km aan fietspaden en veel groen. De provincie stimuleert al jaren het gebruik van de fiets en dat werpt zijn vruchten af. Dat is niet zo vreemd, want fietsen in dit gebied is een ware belevenis. Utrecht heeft prachtige kastelen, landgoederen, buitenplaatsen en veel cultureel erfgoed, zoals de Romeinse Limes en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, beide sinds 2021 UNESCO Werelderfgoed.


Provincie Utrecht1
140813 A21V3782 Provincie Utrecht

Dit deel van Nederland staat ook bekend om interessante fietsinnovaties. Door samenwerking tussen bedrijven, onderzoeksinstellingen en overheden verandert de regio steeds meer in een internationaal fiets kennis- en innovatiecentrum. De provincie Utrecht heeft daarnaast een innovatieve kenniseconomie, dankzij het hoge kennisniveau en de centrale ligging. Deze ligging maakt het ook één van de provincies

waar veel Nederlanders doorheen reizen. Het wegennet is het drukste en meest gebruikte wegennet van Nederland en het Centraal Station van Utrecht verwelkomt zelfs meer reizigers dan Schiphol.

Ook qua natuur zit je in deze provincie goed. Heide, bos, moerassen, uiterwaarden, graslanden met weidevogels en landschappen met hoogteverschillen: de natuur in Utrecht is divers, kwalitatief hoogwaardig en op sommige plekken internationaal van grote waarde.

  • 20.000 hectare aaneengesloten natuurgebied
  • 1.360.000 inwoners

  • Meeste fietskilometers per inwoner per jaar

Meer informatie over de provincie Utrecht vind je hier www.provincie-utrecht.nl.

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!