Provincie Utrecht: aantrekkelijke fietsregio

De provincie Utrecht is een aantrekkelijke fietsregio met 1800 km aan fietspaden en veel groen! Het is niet voor niks dat de provincie Utrecht op nummer 1 staat in de lijst met meeste kilometers op de fiets per jaar per bewoner. De provincie stimuleert al jaren het gebruik van de fiets en dat werpt zijn vruchten af. Dat is niet zo vreemd, want fietsen in dit gebied is een ware belevenis: het heeft meer kastelen, landgoederen en buitenplaatsen dan in het Franse Loiregebied!

Provincie Utrecht1

Ook staat dit deel van Nederland bekend om interessante fietsinnovaties. Door een samenwerking tussen bedrijven, onderzoeksinstellingen en overheden verandert de regio steeds meer in een internationaal fiets kennis- en innovatiecentrum.

De provincie staat daarnaast bekend om zijn kenniseconomie, dankzij de centrale ligging en een hoog kennisniveau. Deze centrale ligging - midden in Nederland - maakt het ook één van de provincies waar veel Nederlanders doorheen reizen. Het wegennet is het drukste en meest gebruikte wegennet van Nederland en het centraal station van Utrecht verwerkt evenveel reizigers als Schiphol: 57 miljoen per jaar.

  • 20.000 hectare aaneengesloten natuurgebied
  • 17 gemeenten
  • 11 musea
  • 50 Rijks beschermde buitenplaatsen
  • De regio heeft 1800 kilometer aan fietspaden

Meer informatie over de provincie Utrecht vind je hier www.provincie-utrecht.nl.

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!