Philips Hightechcampus Eindhoven Photo Bartvanoverbeeke

Provincie Noord-Brabant: het langste fietsroutenetwerk van Nederland

Noord-Brabant is een provincie van ondernemingszin, ontwikkelkracht en eensgezindheid. Met Brainport als vaandeldrager van het nieuwe high tech loopt de provincie voorop op het gebied van innovatie. Daarnaast is Noord-Brabant gezegend met karaktervolle steden, prijswinnende attractieparken en bruisende evenementen. Deze prachtige regio staat bekend om zijn bourgondische gezelligheid en heeft wat te bieden voor iedereen.


Provincie Noord-Brabant
Philips Hightechcampus Eindhoven Photo Bartvanoverbeeke

Bovendien nodigt het Brabantse landschap uit tot wandelen, fietsen, paardrijden en meer. Prachtige natuurgebieden en bossen lenen zich uitstekend voor lange wandelingen of ontspannende fietsactiviteiten. Met het fietsroutenetwerk, dat over de hele provincie is uitgestippeld, bepaal je zelf de route en afstand van je fietstocht. Door de aanleg van meer snelfietsroutes, het gebruik van nieuwe vormen van bewegwijzering, slim gebruik van fietsdata, een 3D geprinte fietsbrug, en allerlei andere innovaties probeert Noord-Brabant fietsen nog aantrekkelijker te maken.

Naast fietsen heeft de wielersport ook een rijke historie in Noord- Brabant. De provincie heeft veel wielerhelden voortgebracht, zoals Steven Kruijswijk, Leontien van Moorsel, Marianne Vos en Mathieu Hermans. Daarnaast telt Noord-Brabant ongeveer 40 wielerverenigingen met ruim 3.200 KNWU-leden (27% van heel Nederland). Het is daarom niet voor niks dat in Noord-Brabant (’s-Hertogenbosch) jaarlijks het landelijke Wielergala plaatsvindt.

  • 2.537.100 inwoners
  • 5.000 kilometer fietsroutenetwerk
  • 25,7% van alle verplaatsingen wordt per fiets gedaan

Meer informatie over de Brabant vind je hier www.brabant.nl

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!