Ministerie VWS

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Sport verenigt Nederland! Ruim 9,4 miljoen Nederlanders sporten iedere week. De één heeft een abonnement bij de sportschool en de ander is lid van een sportvereniging. Honderdduizenden vrijwilligers bij meer dan 26.000 sportverenigingen helpen ons de sport in Nederland te organiseren. Dat maakt onze sportinfrastructuur en sportcultuur uniek in de wereld. En zonder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is dit niet mogelijk, want zij financieren voor een belangrijk deel onze sport.

Het ministerie van VWS draagt in de eerste plaats de zorg voor de volksgezondheid. Ook het welzijnsbeleid zoals de ouderenzorg, het jeugdbeleid en dergelijke behoren tot dit ministerie. Verder is VWS dus ook verantwoordelijk voor het beleid ten aanzien van de sport. Ze doen dit deels door gerichte subsidies op inhoudelijk thema's als integratie, gezondheid en welzijn en deels door structurele investering in infrastructuur van sport. Ook de topsport van Nederland, bijvoorbeeld topcoaches en talentencoaches, wordt gedeeltelijk gefinancierd door VWS.

Daarnaast wil de Rijksoverheid het mogelijk maken dat sportbonden toonaangevende internationale sportevenementen naar Nederland halen. Sportevenementen inspireren anderen om meer te gaan sporten en bewegen. En door samen te juichen voor de Nederlandse sporters, groeit het groepsgevoel onder alle Oranjefans. Met evenementen wordt geprobeerd steden op de kaart zetten, sportdeelname te stimuleren, de economie een impuls te geven en gevoelens van saamhorigheid op te wekken.

Voor meer informatie over het beleid en de programma's van VWS klik hier.

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!