Footer logo KNWU

KNWU

De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor de top-, wedstrijd- en breedtesport. Onderverdeeld in verschillende sporten: weg, BMX, BMX freestyle, baan, veld, mountainbike, strandrace, para-cycling en kunstwielrijden. Ons doel is iedereen in Nederland beter te leren fietsen.

Nederland is een uniek fietsland. De komst van grote wielerevenementen, zoals de Vuelta, kan dit nog verder versterken. Wij geloven erin dat La Vuelta Holanda kan bijdragen aan het stimuleren van fietsen voor alle leeftijden. Het is een geweldige kans voor alle Nederlandse wielerfans om hun helden van dichtbij te bewonderen.

We zijn enorm enthousiast over de komst van de Vuelta naar Nederland in 2020 en kijken uit naar de samenwerking met La Vuelta Holanda. De KNWU draagt graag bij aan het side-event programma, met als doel om de impact van het evenement te vergroten en iedereen van jong tot oud enthousiast te maken voor de wielersport en La Vuelta Holanda. De KNWU faciliteert de volgende side-events in aanloop naar en tijdens La Vuelta Holanda 2020.

DIKKE BANDEN RACES

De KNWU - in samenwerking met stichting Klaar voor de Start- faciliteert een serie Vuelta Dikke Banden Races. Dit zijn laagdrempelige fietswedstrijden voor kinderen van 7 t/m 12 jaar oud. Lokale Dikke Banden Races in de provincies Utrecht en Noord-Brabant vormen de voorrondes. De kinderen die lokaal het podium halen worden uitgenodigd voor de finale in Utrecht tijdens het Vuelta weekend.

LOOPFIETSEN

Aan de Dikke Banden Races wordt een extra categorie toegevoegd voor kinderen op loopfietsjes in de leeftijd van 2 t/m 6 jaar. Op die manier kunnen ook de allerkleinsten kennis maken met de wielersport en hier veel plezier aan beleven.

PORTABLE PUMPTRACKS

Een portable pumptrack is een verharde baan met bulten die elkaar ritmisch opvolgen. In aanloop naar en tijdens La Vuelta Holanda worden op meerdere locaties in de provincie Utrecht en Noord-Brabant een portable pumptrack geplaatst met begeleiding en programmering, met als doel kinderen kennis te laten maken met pumptrack rijden.

Portable pumptracks
X1 TB4708

JOIN THE VUELTA

Join the Vuellta is een 6-weeks trainingsprogramma voor volwassen wielrenners die technisch beter willen leren fietsen. Het programma bestaat ui 6 technische trainingen, allemaal met hun eigen thema. Deze trainingen worden in samenwerking met wielerverenigingen aangeboden op afgesloten wielerparcoursen.

Fondo Trainingsprogramma’s

Fondo begeleidt ongebonden prestatieve wielrenners naar persoonlijke topprestaties door persoonlijke trainingsbegeleiding toegankelijk en flexibel aan te bieden via een app. Voor de Vuelta toertochten wordt een speciaal programma aangeboden om goed voorbereid mee te doen aan de toertocht. Daarnaast zijn er trainingsprogramma’s inspelend op de verschillende Vuelta truikleuren (rood, groen, bolletjes) en de daarbij horende kwaliteiten (langer, harder, hoger).

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!