FGS goede doel La Vuelta Holanda 2

Fonds Gehandicaptensport goede doel La Vuelta Holanda

In Nederland zijn 1,7 miljoen mensen met een handicap voor wie sporten niet vanzelfsprekend is, zij hebben vaak extra ondersteuning nodig. Lang niet overal is het sportaanbod toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport heeft de droom om sport voor iedereen met een handicap structureel en dicht bij huis mogelijk te maken.

De organisatie van La Vuelta Holanda wil een bijdrage leveren aan deze droom. Daarom is Fonds Gehandicaptensport door de organisatie van La Vuelta Holanda 2020 gekozen tot het goede doel van het evenement. Via de diverse activiteiten rondom de start van de Ronde van Spanje hopen we zoveel mogelijk geld op te halen voor de gehandicaptensport in ons land. Het past bij ons streven om van La Vuelta Holanda meer te maken dan drie etappes topwielrennen.

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Dat doen ze door middel van het financieren van sportevenementen, het beschikbaar stellen van subsidies aan sportorganisaties zonder winstoogmerk, het werven van (financiële) middelen en het geven van voorlichting. Met de gelden van La Vuelta Holanda gaat Fonds Gehandicaptensport onder andere lokale sportverenigingen ondersteunen in het opstarten en uitbreiden van sportaanbod voor mensen met een handicap.

Voor meer informatie over het Fonds Gehandicaptensport klik hier.

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!