Breda: koninklijke ‘roots’ omringd door prachtig groen

In Breda vind je stedelijke en internationale allure en tegelijkertijd inspirerende rust van landschap en geborgenheid van authentieke dorpen. Het Mastbos, het Markdal, de Galderse Heide, het Liesbos, de Ulvenhoutse bossen, landgoederen en natuurpoorten omarmen Breda met veel groen, dat via fietspaden uit alle windrichtingen doorloopt tot parken ver in de binnenstad.

De voorouders van Koning Willem Alexander resideerden niet voor niets 150 jaar in Breda sinds zij zo’n zes eeuwen geleden kozen voor deze ‘meest noordelijke Vlaams stad’. Zij schreven er geschiedenis - deels samenvallend met die van Spanje - en lieten er prachtige monumenten achter. Het Kasteel van Breda, de Grote of Onze Lieve Vrouwenkerk en het Begijnhof zijn nog steeds ‘toppers’ in de historische binnenstad.

Breda

De combinatie met toonaangevende, eigentijdse architectuur, muzikale evenementen, culturele festivals, uitgebreide digitale slimmigheden én gastvrije ontmoetingen, maakt Breda tot Beste Binnenstad van Nederland. Sport is onlosmakelijk verbonden met de Bredase levensstijl, waarbij wielrennen de kroon spant. Allerlei wielerclubjes, van semiprofs, vrienden en vriendinnen, tot kroegmaten en fietsfanaten vinden in Breda hun weg. En na inspanning is het heerlijk ontspannen en bourgondisch genieten.

  • Met zo’n 185.000 inwoners is Breda de negende stad van Nederland
  • Breda heeft een studentenpopulatie van ruim 25.000 jongeren die er hun talenten ontwikkelen
  • Bredanaars bezitten samen bijna 300.000 fietsen en leggen samen dagelijks ruim 500.000 kilometer af
  • In de gemeente Breda is 260 kilometer vrijliggend fietspad aangelegd
  • Gratis fietsenstallingen door de gehele stad

Meer informatie over Breda vind je hier www.vvvbreda.nl.

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!