Header Wout van Aert

Wout van Aert over zijn mooiste trainingsritjes

Wout van Aert traint niet enkel om te trainen, maar ook om te genieten van de mooie landschappen. Hij vertelt over zijn mooiste ritjes.

Bron: Wieler Revue Schrijver: Tim Beck
"In al die honderden trainingen ben ik al door veel mooie landschappen gereden, met fantastische uitzichten", vertelt hij tegen Sport/Wielermagazine. "De voorbije jaren heb ik altijd erg uitgekeken naar de verkenning van Strade Bianche. Voor mijn eerste deelname in 2018 had ik er geen tijd voor - en in de koers zelf zeker niet."

"Pas toen ik in 2019 terugkeerde, merkte ik op die witte grindpaden hoe schilderachtig de Toscaanse heuvels zijn. Alsof je in een fictieve wereld rondrijdt, bijna te mooi om waar te zijn. Qua landschap kan weinig dat overtreffen."

"Ik was onder de indruk van de slingerdreef in een natuurgebied bij Breda"

Van Aert noemt nog een voorbeeld uit Italië. "Even indrukwekkend: de Mortirolo, die ik vorige zomer tijdens een stage heb beklommen. Mij aangeraden door enkele collega's: dat je daar op de top een hele tijd over de bergkam kunt rijden, met een fabuleus uitzicht op de vallei. En dat was ook zo. Super schoon."

De kopman van Team Jumbo-Visma heeft ook een tip voor fietsers in Nederland. "Dichter bij huis, in Nederland, heb ik onlangs ook de Slingerdreef ontdekt, een breed fietspad van 10 à 15 kilometer dwars door een natuurgebied in de buurt van Chaam en Breda. Toevallig ben ik er opgedraaid en ik was echt onder de indruk."

Wout van Aert 2
Categorieën
Nederland Fietsland

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!