Vuelta 2022 2 1

Vuelta-wijn te koop

UTRECHT – In aanloop naar de Ronde van Spanje, die de komende zomer start in Utrecht, is er vanaf vrijdag 6 mei een echte Spaanse Vuelta-wijn verkrijgbaar. Deze zijn in samenwerking met Finca Los Aljibes, Hotel Oud Londen en kunstenaar Jeroen Hermkens ontwikkeld. De La Vuelta Holanda wijnen bestaan uit een frisse Verdejo (wit) en een kruidige Tempranillo (rood). Tevens is er in beperkte oplage rode wijn in een vijfliterfles verkrijgbaar. De wijn is uitsluitend te bestellen via onderstaande shop, dus wees er snel bij!

Bron: de Telegraaf Utrecht Schrijver: Eric Roeske

Van iedere aangekochte fles gaat er een bijdrage naar de organisatie. Iedereen die een fles koopt of een glas drinkt, levert daarmee direct een bijdrage aan het evenement.

Het wijnproject La Vuelta is een initiatief van horecaondernemer Erik van Dijk van de Oud London Horeca Groep, die het etiket heeft laten ontwerpen door de Utrechtse lithograaf en schilder Jeroen Hermkens, Nederlands kunstenaar van 2006. "We hebben dit in 2015 ook gedaan met het Grand Départ van de Tour de France in Utrecht", vertelt Van Dijk. "Toen werden er 80.000 flessen verkocht in winkels, supermarkten, horeca en als relatiegeschenk. Als officieel partner van La Vuelta Holanda, de Nederlandse organisatie van het wielerfestijn, zijn we trots en blij een bijdrage te kunnen leveren aan het mogelijk maken van dit unieke wielerfeest.’’

Drinken op de Ronde van Spanje

Op het etiket verbindt hij de Domtoren van Utrecht met de Sint-Janskathedraal van 's-Hertogenbosch en de Koepelgevangenis in Breda. Daarmee wordt verwezen naar de drie steden die La Vuelta in Nederland op 19, 20 en 21 augustus aandoet. Van de drie steden maakte hij eerder al een grote serie litho’s en schilderijen.

Na de ploegenpresentatie op donderdag in Utrecht wordt vrijdag daadwerkelijk gestart met een ploegentijdrit met start en finish bij de Jaarbeurs. Op zaterdag gaat de rit vanuit Den Bosch naar de finish op het Utrecht Science Park in Utrecht-Oost. De enige col van de derde categorie die onderweg moet worden overwonnen is de Amerongse Berg.

FINCA LOS ALJIBES

Finca Los Aljibes is een landgoed van 900 hectare waarvan 178 hectare wordt gebruikt als wijngaard. Het landgoed is gelegen op het centrale hoogplateau ten zuiden van Madrid genaamd La Macha. De bodem wordt gekenmerkt door kalksteen en het klimaat is droog en streng. De combinatie van de unieke hoge ligging, de extreme weersomstandigheden en de langere rijpingsprocessen van de verschillende druivenrassen geven een hogere complexiteit aan de rode wijnen en zorgen voor veel frisheid en elegantie in de witte wijnen.

Categorieën
Utrecht
Algemeen
Actualiteit

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!