Conny op de fiets aangepast

Vrijwilliger Conny maakt zich op voor La Vuelta Holanda door haar stad Amersfoort

Het Nederlandse Vuelta weekend komt steeds dichterbij, niet alleen voor de renners en de fans, maar ook voor de vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn onmisbaar en daarom zetten we graag één van hen in het zonnetje: wielerliefhebber Conny van de Bor (57 jaar). Dat Conny passie heeft voor wielrennen, blijkt wel uit het feit dat haar twee dochters naar bekende renners zijn vernoemd.

Eigenlijk had Conny geen affiniteit met wielrennen totdat ze haar ex-man ontmoette. “Hij ging al van jongs af aan mee met een familie die de Tour de France achterna reisde. Zij waren helemaal wielergek en dat hebben wij toen allebei overgenomen”, zo vertelt Conny. Vanuit die passie ontstond het idee om de derde voornaam van hun dochters te laten verwijzen naar een bekende wielrenner. De oudste, Jip, wilden ze graag naar de Italiaanse wielericoon Francesco Moser vernoemen. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan legt Conny uit: “Wij hadden niet gecheckt of dat eigenlijk wel kon. Dus toen mijn ex-man haar wilde aangeven bij het stadskantoor van de gemeente Amsterdam, werd de naam geweigerd.” De reden: als een naam alleen bekend staat als achternaam, mag je die niet als voornaam gebruiken. Ze gingen langs drie stadskantoren om het voor elkaar te krijgen, maar het lukte niet. De ambtenaar bij het laatste stadskantoor had echter een oplossing: “Als je nou een ‘e’ achter de naam plakt, dan mag het wel.” En zo kreeg Jip als derde voornaam: Mosere. Haar jongere zus Noor is ook naar een wielrenner vernoemd: Laurent Madouas. Laurent Madouas was een succesvolle renner uit de jaren ’90. Inmiddels is zijn zoon ook profrenner: Valentin Madouas.

Jip heel peloton

Vuelta van dichtbij meemaken

Die affiniteit met wielrennen is dan ook de reden dat Conny zich heeft opgeven als vrijwilliger. Daarnaast komt de Ronde van Spanje door haar thuisstad Amersfoort, wat het extra speciaal maakt. “Het is natuurlijk harstikke bijzonder dat de Vuelta dit jaar in Nederland start. Dat ik dat nog mag meemaken!” Toen ze in 2015 aanwezig was bij de Tour start in Utrecht zag ze wat zo’n internationaal sportevenement met een stad kan doen: “Het verbroedert en verzustert, iedereen is zo trots op haar stad”. Ze kijkt er dan ook naar uit om aan de slag te gaan als vrijwilliger van La Vuelta Holanda en nieuwe mensen te ontmoeten. Als groot wielerliefhebber wil Conny het liefst aan de slag als parcourspost, zodat ze de renners van dichtbij langs ziet komen.

Lijkt het jou leuk om net als Conny vrijwilliger te worden bij La Vuelta Holanda? Dat kan! Via onderstaande knop is het nog mogelijk om je aan te melden als parcourspost. Hieronder leggen we uit wat deze functie precies inhoudt.

Rol als parcourspost

Als parcourspost sta je letterlijk aan het parcours en tussen het publiek in de start- en finishsteden Utrecht, ’s-Hertogenbosch of Breda. Het gaat om alle plekken waar het parcours is afgezet met hekken. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat bezoekers achter de hekken of langs het parcours blijven staan en dat zijn niet zomaar oversteken. Als parcourspost zorg jij ervoor dat het parcours bewaakt wordt. Ben jij gastvrij, vriendelijke en stressbestendig? Dan ben jij de persoon voor deze plek!

Categorieën
Vrijwilligers

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!