Foto Domkerk CIC

Vamos Spinning: spinnen in Spaanse sferen op unieke locaties

Spinnen op klassieke muziek is een combinatie die niet zo voor de hand ligt. Desondanks is het een groot succes! Al jaren organiseren Ronald Hennekes en Haro Valkenburg het evenement Cycling in Concert. Speciaal voor de komst van La Vuelta naar Nederland, hebben ze een Spaans sausje aan het evenement toegevoegd: Vamos Spinning. Van 9 t/m 14 augustus kun je zelf ervaren hoe het is om te spinnen op flamenco of op de klanken van castagnetten.

Het idee voor Cycling in Concert is zo’n tien jaar terug ontstaan. Een van de bedenkers, Ronald Henneks, wilde namelijk graag zijn twee grote passies combineren: het geven van spinning lessen en klassieke muziek. Het concept werd meteen positief ontvangen tijdens de eerste editie in 2010 in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Het bleek het begin van een succesverhaal met als hoogtepunt de start van de Tour de France in 2015 in Utrecht: 120 sportievelingen fietsten op orgelmuziek in de iconische Domkerk!

Spaanse muziek

Deze keer zullen de deelnemers niet spinnen op orgelmuziek, maar op Spaanse muziek. Je spint niet alleen op klassieke, Spaanse muziek, ook al jouw favoriete Spaanse guilty pleasures komen langs. Zodra deze warming-up is afgerond, neemt een flamenco gitarist je live mee in de ziel van de Spaanse muziek. Ondanks dat je benen hier verzuren, moet je tijdens de grote afsluiter, nog een keer alles geven! De meeslepende muziek, in combinatie met het fietsen en de bijzondere locatie, zorgen voor een unieke ervaring!

Verschillende locaties

Vamos Spinning vindt op verschillende locaties in de omgeving Utrecht plaats: Amerongen (9 augustus), Soest (10 augustus), Zeist (12 augustus), Utrecht (13 augustus) en Leusden (14 augustus). Elke locatie heeft zijn eigen karakter, zo vindt het in Amerongen bij fietscafé De Proloog plaats, spin je in Zeist midden op de Markt en kun je in Utrecht tijdens het spinnen de prachtige bibliotheek Neude bewonderen. Wil je zelf meedoen aan dit uniek evenement? Hier vind je alle informatie!

Foto: caro@beeldbuis.nl

Categorieën
Utrecht

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!