DSCF9623

Universiteit Utrecht en Utrecht Science Park partners van La Vuelta Holanda

Universiteit Utrecht en Utrecht Science Park zijn partner geworden van La Vuelta Holanda, de organisatie die achter de start van de Vuelta in Nederland staat. Het Utrecht Science Park is ook de finishlocatie van de tweede etappe.

Universiteit Utrecht verzorgt het USBO-onderzoek dat plaats zal vinden naar aanleiding van de start van de Vuelta in Nederland. Het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) is een van de drie departementen van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht. Anton Pijpers, Voorzitter College van Bestuur Universiteit Utrecht: “De Vuelta is een prachtig evenement. Het is heel mooi dat het in Utrecht van start gaat en het Utrecht Science Park op de route ligt als finishlocatie! Het internationale en het sportieve karakter van de Vuelta past perfect bij ons en het werk dat we samen met andere instellingen en bedrijven op het science park doen. We gaan er met onze medewerkers, studenten en samenwerkingspartners een feest van maken en tevens de impact van het evenement wetenschappelijk onderzoeken. Als wielerliefhebber én UU’er heb ik er heel veel zin in.”

Utrecht Science Park wordt het decor van de finish van de tweede etappe van de Vuelta op 20 augustus, die start in Den Bosch. Jan Henk van der Velden, Directeur-bestuurder van Stichting Utrecht Science Park: “Op het Utrecht Science Park werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een gezonde en duurzame samenleving. Sport en beweging is onlosmakelijk met het science park verbonden, en het is prachtig dat de Vuelta ons park aandoet. Het is een uitgelezen moment om aan de wereld te tonen én om de 80.000 mensen die hier studeren en werken te betrekken bij een van de grootste wielerevenementen ter wereld. Wat ik extra leuk vind is dat studenten van de wielervereniging Domrenner op het science park een groot publieksevent voor jong en oud organiseren. Iedereen is dus welkom op ‘Fiesta de la Vuelta’ ”

La Vuelta Holanda heeft als doel om impact en topsport op vernieuwende manieren aan elkaar te knopen. Simone Richardson, projectdirecteur La Vuelta Holanda: “Wij zijn zeer verheugd om deze partners aan ons te binden. Met enerzijds een wetenschappelijk onderbouwd onderzoek door de Universiteit naar de impact van La Vuelta in Nederland en anderzijds een finish midden in het Science Park, laat de Utrechtse wetenschap zich van haar beste kant zien.”

DSCF9629

La Vuelta start dit jaar in Nederland. Niet alleen worden er in augustus drie etappes verreden. De eerste etappe is een ploegentijdrit rondom de Jaarbeurs in Utrecht. De tweede etappe voert van ’s-Hertogenbosch naar het Utrecht Science Park. De derde etappe heeft start en finish in Breda. In de aanloop naar dit spectaculaire wielerevenement is er een uitgebreid activatieprogramma, dat op 12 mei jl. van start is gegaan. Ook tijdens de etappes in Utrecht is er van alles te beleven in Utrecht.

FIESTA DE LA VUELTA op 20 augustus van 11.00-20.00

Een wielerfestival voor jong en oud naast de finish van de tweede Vuelta-etappe!

Het finishgebied van de tweede etappe zal op zaterdag 20 augustus worden omgetoverd tot een festival waar van alles te beleven is. Terwijl wielerliefhebbers leren van inspirerende sprekers, kunnen de hele jonge fietsers zich vermaken op de pumptrack van de Fietshub. Of waag jij een dansje bij de salsadansworkshop? Kom langs om live koers te kijken en te genieten van een hapje en een drankje én live muziek! Samen met heel wielerliefhebbend Utrecht en Nederland maken we er een onvergetelijke Fiesta van!
www.fiestadelavuelta.domrenner.nl

Vamos Utrecht!

19, 20 en 21 augustus komt La Vuelta naar Nederland. Bij 2 van de 3 etappes doet deze Spaanse Wielerronde Utrecht aan. Etappe 1 is een tijdrit en gaat dwars door Utrecht. Etappe 2 rijdt via de Utrechtse Heuvelrug en finisht op het Utrecht Science Park.

Velen herinneren zich nog wel de start van de Giro (2010) en de Tour de France (2015). Utrecht bereidt zich voor op weer zo'n prachtig wielerfestijn. Maar de voorpret is minstens zo belangrijk. In heel Utrecht kan je deelnemen aan een uitgebreid activatieprogramma. Samen kleuren we de stad rood! Vamos Utrecht!

18 augustus: Ploegenpresentatie op Vredenburg
19 augustus: Tijdrit Utrecht - Utrecht
20 augustus: ‘s- Hertogenbosch – Utrecht Science Park (over Utrechtse Heuvelrug)
21 augustus: Breda - Breda

www.vamosutrecht.nl

DSCF9623
Categorieën
Utrecht

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!