Ties

Ties wil La Vuelta van dichtbij meemaken!

De vrijwilligersaanmeldingen voor La Vuelta Holanda blijven binnenkomen. Ties Wijnen (21 jaar) is één van deze vrijwilligers én hij kan niet kan wachten om in augustus zijn bijdrage te leveren. Inmiddels woont hij al een tijd in Utrecht waar hij de opleiding journalistiek volgt. Ondanks zijn affiniteit met pers en media wordt hij tijdens de Nederlandse etappes toch liever ingezet als parcourspost. “Het lijkt mij leuk om tijdens de Nederlandse etappes ervaring op te doen als journalist, maar nog liever sta ik zo dicht mogelijk op de echte koers, als parcourspost!” vertelt Ties met veel enthousiasme.

“Toen er werd aangekondigd dat La Vuelta definitief naar Nederland zou komen wist ik direct dat ik hier onderdeel van wilde zijn!” Zelf was hij in 2016 aanwezig bij de Giro start en dit heeft toentertijd erg veel impact op hem gemaakt. Hij vindt het mooi dat zulke evenementen bestaan en is van mening dat deze voor een groot gedeelte afhankelijk zijn van vrijwilligers. Dat La Vuelta dit jaar in Utrecht van start gaat, was voor hem een extra motivatie om zich aan te melden als vrijwilliger.

Ties is zelf enorm groot wielerfan en wil daarom graag het internationale wielerpeloton van dichtbij in actie zien. “Wat is er mooier dan dat ik de renners door de straten zie razen die voor mij bekend zijn.” Hij wil dit feest in zijn eigen stad voor geen goud missen en leert graag meer over hoe de organisatie hierbij te werk gaat.

Lijkt het jou leuk om net als Ties vrijwilliger te worden bij La Vuelta Holanda? Dat kan! Via onderstaande knop is het nog mogelijk om je aan te melden als parcourspost. Hieronder leggen we uit wat deze functie precies inhoudt,

Rol als parcourspost

Als parcourspost sta je letterlijk aan het parcours en tussen het publiek in de start en finish steden Utrecht, ’s-Hertogenbosch of Breda. Het gaat om alle plekken waar het parcours is afgezet met hekken. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat bezoekers achter deze hekken of langs het parcours blijven staan en dat zij niet zomaar oversteken. Als parcourspost zorg jij ervoor dat het parcours bewaakt wordt. Ben jij gastvrij, vriendelijk en stressbestendig? Dan ben jij de persoon voor deze plek!

Whats App Image 2022 06 07 at 11 14 31 PM 1
Categorieën
Vrijwilligers

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!