Image001 2

Stadsbeiaardiers geven startsein La Vuelta Holanda 2020

De drie stadsbeiaardiers van de startsteden van La Vuelta Holanda in 2020 zullen op zondagavond om 20.00 uur tegelijkertijd Spaanse muziek laten klinken van hun carillons in de Domtoren te Utrecht, Grote Toren van Breda en de St Janskathedraal te 's-Hertogenbosch. Malgosia Fiebig, stadsbeiaardier van Utrecht, Joost van Balkom ('s-Hertogenbosch), en Paul Maassen (Breda) doen dit vlak na de finish van La Vuelta 2019, in Madrid. Ze geven hiermee feestelijk het startsein naar de Ronde van Spanje van het volgende jaar in Nederland.

La Vuelta a España gaat in 2020 op vrijdag 14 augustus van start in de stad Utrecht met een ploegentijdrit. De tweede en derde etappe zijn op 15 en 16 augustus, waarbij het peloton door de provincies Utrecht en Noord-Brabant fietst. De organisatie van deze eerste etappes van de Ronde van Spanje is in handen van de drie steden Utrecht, Breda en 's-Hertogenbosch en de provincies Utrecht en Noord-Brabant.

De muzikale actie symboliseert de connectie die de organisatie van La Vuelta Holanda maakt met de cultuur en historie van organiserende steden. De torens van de drie steden zijn immers dé symbolen en verbindende schakels van de gemeenschap. La Vuelta Holanda is meer dan drie dagen wielrennen. Het is een feest met allerlei activiteiten in aanloop naar de etappes. Voor en door inwoners, ondernemers, verenigingen, organisaties en internationale gasten.

Categorieën
Actualiteit

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!