20220512 1206 Vuelta JKN 003 01413 1

Sportenergie en KNWU zetten verduurzaming wielerclubs voort

La Vuelta Holanda en Sportenergie hebben in juni de handen ineen geslagen om gezamenlijk de wielerclubs in Nederland te verduurzamen. Er is een ‘toer’ ontwikkeld om wielerclubs te ondersteunen bij het verduurzamen van hun wieleraccommodatie. Dit draagt niet alleen bij aan het tegengaan van klimaatverandering, maar er blijft ook meer geld over voor vrijwilligers, voor trainers, nieuwe fietsen, nieuw materiaal, etcetera. Samen met La Vuelta Holanda heeft Sportenergie wielerclubs een gratis energiescan aangeboden. Dit initiatief wordt vanaf nu ook verder ondersteund door de KNWU.

Waarom verduurzamen?

Duurzaamheid is een van de belangrijke pijlers van La Vuelta Holanda. Daarnaast zijn de energiekosten tot ongekende hoogte gestegen en dat betekent dat clubs sterk rekening moeten houden met hun uitgaven. La Vuelta Holanda, de KNWU en Sportenergie hebben samen de ambitie om wielerclubs zo goed mogelijk te helpen in het verduurzamen van de accommodatie en daarmee kosten te besparen. Met als doel dat er meer geld is voor de club om aan de clubdoelstellingen te werken.

Samenwerking met KNWU

We kijken inmiddels terug op een geweldig evenement dat bezocht is door ongeveer één miljoen wielerfans. Dit betekent gelukkig niet dat het verduurzamen van de wielerclubs voorbij is. De KNWU omarmt het initiatief en zal het traject samen met haar uitvoeringspartner en Sportenergie voortzetten. Vanuit La Vuelta Holanda zijn we blij dat we dit in gang hebben kunnen zetten en dat het initiatief ook na het evenement vervolg krijgt.

Simone Richardson, projectdirecteur La Vuelta Holanda: “Grote wielerevenementen als La Vuelta hebben de kracht dat ze als inspiratiebron dienen. Het is mooi om te zien dat dat ook nu het geval is. Wij zijn een beweging gestart voor de verduurzaming van de wedstrijd door middel van de Groene Karavaan. Maar we hebben dit ook breder getrokken door verduurzaming van wielerclubs. We juichen het toe dat dit stokje nu wordt overgenomen door de KNWU.”

Thorwald Veneberg, directeur KNWU: “Klimaatverandering, het klimaatakkoord, de circulaire economie. Je kunt er niet meer omheen. En dat is maar goed ook. Eén van de grootste uitdagingen voor de maatschappij - en daarmee ook de (wieler)sport - is op dit moment duurzaamheid.

Gratis energiescan voor jouw wielerclub

Ben jij of ken jij iemand van een wielerclub en zie je een gratis energiescan zitten of wil je deelnemen aan een van de infoavonden? Deelname is geheel vrijblijvend, kosteloos en wordt aangeboden door La Vuelta Holanda, KNWU en Sportenergie. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@sportenergie.nl

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via: (085) - 82 25 749 / info@sportenergie.nl.

Michiel Maas DSC08165
Categorieën
Actualiteit

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!