Janssen643

Spaanse champagne en op naar de volgende wielerronde

14 mei 1967 markeert een belangrijke dag in de wielersport. Jan Janssen wint de Ronde van Spanje. Hoe was dat, wielrennen in die tijd? "De wind en de warmte kan ik nog zo voor me halen."

"De Vuelta zat toen voor de Tour de France, het schema was anders. De wind en de warmte kan ik zo voor me halen en er kwam geen eind aan de wegen."

Janssen stelt dat er veel is veranderd door de tijd heen. "Als je dorst hebt als renner, steek je je hand omhoog en komt er drinken naar je toe. Maar in die tijd was dat niet zo, dan moest je bij een pomp of toilet drinken halen. Wat heb ik toen dorst gehad!"

Op naar de volgende wielerronde

"In Bilbao was de finish. ’s Avonds hebben we Spaanse champagne gedronken maar al snel ging het licht uit. De volgende ochtend gingen we alweer naar Nederland, op naar de volgende wielerronde."

'Nederland is een fantastisch land om te fietsen.'

De Nootdorper is erg trots dat we de start van de 75e La Vuelta mogen verzorgen. "We moeten niet vergeten dat Nederland ontzettend uniek is. We kunnen hier overal fantastisch fietsen. We zijn een echt wielerland, we kunnen goed organiseren en hebben goede wegen. Maar het zijn altijd de renners die de koers maken."

Jan Janssen Dick Enthoven Ab Geldermans and Huub Zilverberg Tour de France 1963
Categorieën
Vuelta Historie

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!