Mathieuh

Routes van La Vuelta Holanda op straatniveau bekend!

In augustus 2020 zal de vijfenzeventigste editie van de Ronde van Spanje van start gaan in Nederland. En dat is alweer de elfde keer dat het peloton door de Nederland raast tijdens een grote ronde. Geen enkel ander land organiseerde vaker de buitenlandse start van een van de drie grote wielerrondes dan wij. Ook de Vuelta begon al eerder in Nederland. In 2009 startte La Vuelta a España met een tijdrit op het TT-circuit van Assen die werd gewonnen door de beer uit Bern: Fabian Cancellara.

Op vrijdag 14 augustus start La Vuelta met een ploegentijdrit dwars door de Utrechtse binnenstad. Daarmee zal Utrecht de eerste stad ter wereld worden die gastheer is geweest van alle drie grote wielerrondes; de Giro d’Italia in 2010, de Tour de France in 2015 en straks in 2020 La Vuelta. Het Jaarbeursplein zal op die vrijdag de plek voor alle wielerliefhebbers zijn, omdat daar zowel de start- als de finishlijn van de eerste etappe is getrokken.

Tijdens de tweede etappe op zaterdag 15 augustus koersen de renners van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. De geneutraliseerde route start bij de Citadel en eindigt aan de Oude Engelenseweg. De officiële start vindt plaats bij de Brabanthallen, hier zal de koers vrijgegeven worden. Vanaf de Brabanthallen fietsen de renners via de gemeenten Heusden, Altena, Zaltbommel en Maasdriel noordwaarts richting Utrecht. De finish is aan de Leuvenlaan in Utrecht.

Op zondag 16 augustus wordt de etappe Breda-Breda gereden. De renners vertrekken bij het Kasteel van Breda. Een opvallend element is dat de renners bij de Grote Kerk afstappen en met de fiets aan de hand door de kerk lopen. Vervolgens verlaat het peloton Breda via de Ulvenhoutselaan, daar start de wedstrijd. De koers wordt vervolgd door verschillende gemeenten in West-Brabant om vervolgens te finishen aan de Claudius Prinsenlaan te Breda. Daarmee komt er een einde aan 410 kilometer koers dwars door Utrecht en Brabant.

Categorieën
Algemeen

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!