AS Rgebouw Utrecht 1

Organisatie La Vuelta Holanda vindt onderdak bij a.s.r.

De organisatie van de Ronde van Spanje in 2020 in Nederland heeft zich gevestigd in het gebouw van verzekeraar a.s.r. in Utrecht. Deze huisvesting, in een van de duurzaamste gebouwen van Nederland, past goed bij La Vuelta Holanda, dat duurzaamheid als belangrijke pijler heeft.

La Vuelta a España gaat in 2020 op vrijdag 14 augustus van start in de stad Utrecht met een ploegentijdrit. De tweede en derde etappe zijn op 15 en 16 augustus, waarbij het peloton door de provincies Utrecht en Noord-Brabant fietst. De organisatie van deze eerste etappes van de Ronde van Spanje is in handen van de drie steden Utrecht, Breda en ’s-Hertogenbosch en de provincies Utrecht en Noord-Brabant. Vertegenwoordigers van deze publieke organisaties zullen in het gebouw van a.s.r. de samenwerking aangaan om van La Vuelta Holanda een geslaagd evenement te maken.

“Wij helpen de projectorganisatie graag om van de start van deze grote ronde een succes te maken en we zijn blij dat we op deze manier hieraan onze bijdrage kunnen leveren, aldus Boudewijn van Uden, directeur corporate communicatie van a.s.r. "We hopen dat het voor iedereen net zo’n mooi en feestelijk evenement wordt als de Tourstart in 2015."

Duurzame huisvesting

Het pand van a.s.r. is voorzien van een duurzame gevel, die naast transparantie ook zorgt voor verlaging van energiekosten. De gevel geeft het kantoor een markante en transparante uitstraling. Er zijn diverse soorten flexibele werkomgevingen gecreëerd, zodat er werkplekken zijn voor elke medewerker die in het pand wil werken (2.900 plekken voor 3.900 medewerkers).

De daktuinen en het landschap leveren een verbetering op van het afwatersysteem en dragen bij aan de leefbaarheid van de omgeving. De opwekking van warmte en koude vindt plaats met warmtepompen die zijn aangesloten op een open bron.

Afgifte van warmte en koude gaat via klimaatplafonds die de gebruikers zelf kunnen inregelen. De ventilatie wordt deels gestuurd op basis van aanwezigheid en is ook deels aan te passen door de gebruiker. Ook de verlichting werkt middels aanwezigheid.
Om te zorgen dat het gebouw in de praktijk energiezuinig is, vindt er uitgebreide monitoring van het energiegebruik plaats.

Categorieën
Algemeen

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!