Photo6048887182564897048

Nederlandse organisatie La Vuelta neemt stokje over in Madrid

De Nederlandse organisatie van La Vuelta Holanda heeft vanavond in Madrid het stokje overgenomen van de organisatie van de Ronde van Spanje 2019. De koers start volgend jaar met drie etappes in Utrecht en Noord-Brabant. De bestuurders van Breda, 's-Hertogenbosch, Utrecht en Noord-Brabant zagen vandaag in Madrid het feest en kunnen niet wachten tot augustus 2020.

Na de finish van La Vuelta a España wenste La Vuelta-directeur Javier Gullién de Nederlandse organisatie veel succes met het rode feest dat volgend jaar in Nederland plaatsvindt tijdens de start van de Ronde van Spanje. "Als ik hoor welke plannen La Vuelta Holanda maakt, weet ik zeker dat de Nederlanders zullen genieten van een groot wielerfestijn", aldus Guillén.

Vanaf vandaag inschrijving activatieprogramma geopend

De Ronde van Spanje doorkruist op 14, 15 en 16 augustus 2020 niet minder dan 34 Nederlandse gemeenten in drie dagen. Het wordt een feest van, door en door de regio's.
De organisatie van La Vuelta Holanda is inmiddels aan de slag met de invulling van het evenement. Thema's hierbij zijn: feest, gezond stedelijk leven en duurzaamheid. Het evenement krijgt daarmee extra beleving via verschillende activiteiten van voor en door de inwoners, verenigingen, organisaties, partners, bedrijven en instellingen. Iedereen kan vanaf vanavond hier plannen indienen om onderdeel uit te maken van het La Vuelta Holanda wielerpeloton 2020 en het fiesta roja mee te vieren.

Stadsbeiaardiers vieren vanavond start Vuelta Holanda

De drie stadsbeiaardiers van de startsteden van La Vuelta Holanda in 2020 hebben vanavond na de finish van La Vuelta in Madrid, tegelijkertijd Spaanse muziek laten klinken van hun carillons; de Domtoren in Utrecht, Grote Toren van Breda en St Janskathedraal in 's-Hertogenbosch. Malgosia Fiebig, stadsbeiaardier van Utrecht, Joost van Balkom ('s-Hertogenbosch), en Paul Maassen (Breda) gaven hiermee feestelijk het startsein naar de Ronde van Spanje van het volgende jaar in Nederland.

Categorieën
Actualiteit

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!