20220818 FHS 7579 Hans

La Vuelta Holanda en upXycle slaan handen ineen met recyclen communicatiemateriaal

We kijken terug op een fantastisch wielerfeest. Van de ploegenpresentatie in Utrecht tot en met de eindsprint in Breda, verwelkomden enthousiaste wielerfans het peloton. Naar schatting brachten bijna een miljoen wielerfans een bezoek aan het evenement. Hierin is duurzaamheid altijd een belangrijk thema geweest. Daarom slaat La Vuelta Holanda de handen ineen met upXycle om het gebruikte communicatiemateriaal te recyclen tot gave nieuwe producten. Zo is er een duurzaam en uniek aandenken aan een onvergetelijk evenement.

Duurzaamheid belangrijke pijler

Duurzaamheid is voor La Vuelta Holanda één van de belangrijkste thema's. Tijdens en voorafgaand aan het evenement waren er allerlei initiatieven die hier een bijdrage aan hebben geleverd, zoals de Groene Karavaan. Nu het evenement voorbij is betekent het dat alles opgeruimd moet worden. Ook hierin speelt duurzaamheid een belangrijke rol, want wat doe je met al je overgebleven (communicatie)materiaal?

Partner gevonden in upXycle

Met upXycle hebben we een perfecte partner gevonden die bijdraagt aan onze duurzaamheidsdoelstellingen. Zij gaan van het gebruikte communicatie- en promotiemateriaal mooie nieuwe producten maken, zoals een laptoptas en shopperbags. Hierbij werkt upXycle samen met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Alle producten die zij gaan maken zijn straks te bestellen en zorgen voor een uniek aandenken aan de vueltastart in Nederland.

Bijdragen aan het Fonds Gehandicapten Sport

UpXycle zal 10% van de verkoop van gerecyclede producten doneren aan het Fonds Gehandicapten Sport. Wij zijn erg trots om op deze manier samen een bijdrage te leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen op het gebied van klimaat en inclusie.

20220818 FHS 7623 Hans
Categorieën
Actualiteit

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!