Foto KFF 2022 met datum

Keistad Fietsfestival zet Amersfoort in Spaanse Vuelta sferen

Op zondag 21 augustus viert Keistad Fietsfestival hun vijfjarig jubileum. En omdat La Vuelta Holanda volgende week ook door Amersfoort komt, krijgt het fietsfeestje op het terrein van de Amersfoortse ijsvereniging aan de Rubenslaan een Spaans tintje. Vamos Amersfoort!

Programma voor jong en oud
Op het gezellige festivalterrein is voor iedereen iets leuks te beleven. Denk aan sportieve toertochten, een uitdagende pumptrack, een wedstrijdje slowbiken, toffe workshops, spelletjes voor kinderen en een Bike Bazaar. Uiteraard zijn er ook Spaanse hapjes en drankjes te verkrijgen.

Plezier op de pumptrack
Voor de sportieve inspanning is er onder andere de pumptrack van de Vuelta Fietshub. Kinderen, maar ook volwassenen, kunnen zich uitleven op dit golvende fietsparcours van gerecycled plastic. Pak een (klaarstaande) BMX of step en ontdek hoe de techniek achter het ‘pompen’ werkt. Maar ook rollend op je skates, longboard, rolstoel of loopfiets kun je ‘surfen’ op de bulten van de baan!

Struinen over de Bike Bazaar
Speuren naar vintage fietsonderdelen, oude tweewielers bekijken: als bezoeker raak je op de Bike Bazaar niet snel uitgekeken. Bewonder met de hand gebouwde fietsen, koop mooie fietsmode of een leuk fietscadeau. Ook zijn er gerecyclede producten. Zoals tafels van oude velgen, flessenopeners van versleten tandwielen en broekriemen van weggegooide fietsbanden. Eveneens onderdeel van de bazaar is de kleedjesmarkt, de aangewezen plek als je op zoek bent naar vintage fietsschatten van particulieren of zelf fietsspullen in de verkoop wilt doen.

Ga jij de uitdaging van slowbiking aan?
Zowel het Maakstation van CS Amersfoort als de Duurzame Ontdekbus dagen je uit om de handen uit de mouwen te steken. Dit gebeurt door middel van leuke proefjes, mini-workshops, timmeren, zagen en stempelen (met oude fietsonderdelen). Niet zo creatief? Dan is het NK Slowbiking misschien iets voor jou. Bij deze wedstrijd is het de bedoeling dat je zo lang mogelijk over een afstand van 11 meter doet. Makkelijk? Probeer het maar eens.

Alle activiteiten bij het festival zijn gratis voor alle bezoekers, met uitzondering van de toertochten. Zet dus 21 augustus in je agenda en kom langs op het Keistad Fiestfestival in Amersfoort.

Categorieën
Algemeen
Nederland Fietsland
Actualiteit

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!