DSC 2573

Jaarbeurs officiële startlocatie van La Vuelta Holanda 2022

De eerste etappe van La Vuelta 2022, de ploegentijdrit, start op vrijdag 19 augustus vanaf de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Als partner van La Vuelta Holanda faciliteert de Jaarbeurs ook het internationale perscentrum, Het Village Départ en de VIP hospitality voor etappe 1. De evenementenlocatie is daarmee het vertrekpunt van een driedaags Spaans wielerfeest op Nederlandse bodem.

Het is niet voor het eerst dat één van de grootste wielerevenementen ter wereld van start gaat bij de Jaarbeurs. In 2015 vertrok de Tour de France van dezelfde locatie. Met deze ervaring weet de Jaarbeurs als geen ander wat er komt kijken bij zo’n internationale gebeurtenis. Jeroen van Hooff, CEO Jaarbeurs: “We zijn er enorm trots op dat de Jaarbeurs wederom startlocatie is van zo’n prachtig internationaal wielerevenement. De Jaarbeurs bevindt zich in het hart van de stad Utrecht. We dragen heel graag bij aan het internationaal op de kaart zetten van de stad met de organisatie van dit soort grote sportevenementen.”

Duurzame startlocatie La Vuelta 2022

Daarnaast hebben zowel La Vuelta Holanda als de Jaarbeurs duurzaamheid hoog in het vaandel staan. La Vuelta Holanda heeft de ambitie om een uniek, duurzaam wielerevenement te organiseren. Dit sluit aan bij doelstelling van de Jaarbeurs om de meest duurzame evenementen- en congreslocatie van Europa te worden. Marloes van den Berg, Chief Sustainability Officer: “Als trotse partner en startlocatie van La Vuelta 2022 dragen wij heel graag een steentje bij aan het duurzame karakter dat de Ronde van Spanje heeft dit jaar. Jaarbeurs zal in alle operatie, logistiek en organisatie van dit prachtige event streven om zo dicht mogelijk bij CO2 neutraal te komen.”

Simone Richardson, projectdirecteur La Vuelta Holanda: “Wij zijn zeer verheugd om samen met de Jaarbeurs de komende start van La Vuelta te hosten. Door de centrale ligging in het hart van het land, de stad én de koers en de professionele en uitgebreide faciliteiten die aanwezig zijn, kunnen we ons geen betere partner wensen.”

Over de Koninklijke Jaarbeurs

De Koninklijke Jaarbeurs organiseert en faciliteert beurzen, congressen, evenementen en andere meetings, zowel live als online. Jaarlijks ontvangt de evenementlocatie in Utrecht circa 2,5 miljoen bezoekers. De Jaarbeurs streeft naar een maximale klantbeleving voor zakelijke relaties en bezoekers.

Over La Vuelta Holanda

La Vuelta start dit jaar in Nederland. De organisatie is een initiatief van de provincies Utrecht en Noord-Brabant en de steden Breda, ’s-Hertogenbosch en Utrecht. Er worden in augustus drie etappes verreden. De eerste etappe, op vrijdag 19 augustus, is een ploegentijdrit rondom de Jaarbeurs in Utrecht. De tweede etappe voert van ’s-Hertogenbosch naar het Utrecht Science Park op zaterdag 20 augustus. De derde etappe, op zondag 21 augustus, heeft de start en finish in Breda.

Categorieën
Actualiteit

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!