La Vuelta Holanda Vrijwilligersverhaal Anja

“Ik kan niet wachten om een bijdrage te leveren aan La Vuelta Holanda!”

In augustus 2020 komt één van de grootste wielerevenementen ter wereld naar Nederland. “Ik dacht meteen: Daar wil ik een bijdrage aan leveren,” vertelt Anja van der Velden (65) enthousiast over het moment dat ze hoorde dat La Vuelta naar Nederland kwam. De trotse inwoner van Utrecht heeft altijd al iets met fietsen gehad en hoopt dat het in augustus net zo’n feestje wordt in haar stad als tijdens de Grand Départ in 2015.

Anja woont al bijna heel haar leven in Utrecht. “Het is een fijne stad om te wonen en je stapt er makkelijk op de fiets. Bovendien kan je ook prachtig fietsen in de omgeving! Ik fiets het hele jaar op mijn racefiets, zowel thuis als tijdens mijn vakanties.” De combinatie van topwielrennen en een evenement in eigen stad, deed het bij haar kriebelen om betrokkenen te raken bij La Vuelta Holanda. Nu ze gepensioneerd is en meer vrije tijd heeft, leek jezelf opgeven als vrijwilliger opeens een hele logische keuze.

"Na de tourstart in Utrecht, wilde ik zelf weleens zo’n groot evenement van dichtbij maken!”

“Ik heb al eerder vrijwilligerswerk gedaan, maar ik heb nog nooit meegewerkt aan zo’n groot evenement. Vier jaar geleden stond ik langs het parcours tijdens de tourstart in Utrecht. Het was zo’n feest in de stad met allerlei activiteiten en events. Dat wilde ik zelf weleens van dichtbij maken!” Zelf ziet ze wel een rol voor zichzelf weggelegd in de aansturing van vrijwilligers. “Maar een rol in hospitality of pers en media lijkt mij ook leuk! Het leukste lijkt mij de samenwerking met andere vrijwilligers. Het leren kennen van nieuwe mensen, het samen de schouders eronder zetten, korte tijd keihard werken om te zorgen dat alles op rolletjes verloopt en genieten van een wielerfeest in eigen stad. Ik kan nu al niet wachten op augustus 2020!”

Categorieën
Vrijwilligers

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!