IMG 3616

Heuvelman Sound & Vision officieel partner van La Vuelta Holanda

Heuvelman Sound & Vision en La Vuelta Holanda slaan de handen ineen om de duizenden toeschouwers gedurende het Vuelta-weekend te voorzien van de juiste informatie. Simone Richardson, directeur La Vuelta Holanda, en Peter Bolland, directeur Heuvelman Sound & Vision, formaliseerden hiermee de samenwerking die al in 2019 werd opgestart.

Als partner van La Vuelta Holanda verzorgt Heuvelman diverse, grote LED videoschermen in Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Breda gedurende de etappes. De schermen worden uitgerust met audiospeakers voor het weergeven van het commentaar van de live televisie beelden. De schermen en luidsprekers worden tevens gebruikt voor het Crowd Information Systeem voor de duizenden toeschouwers langs het parcours. Daarnaast draagt Heuvelman de zorg voor de audiovisuele techniek tijdens start en finish én voor de ploegenpresentatie op donderdagavond in Utrecht.

Eerder betrokken bij de Giro en de Tour

Het is niet voor het eerst dat Heuvelman nauw betrokken is bij een groot wielerevenement. In 2010 waren zij ook al audiovisueel partner van de Giro d’Italia en in 2015 van de Tour de France. Met deze ervaring weten ze als geen ander hoe ze de sportbeleving van de toeschouwers naar een hoger niveau kunnen tillen. Simone Richardson: “De schermen van Heuvelman dragen straks enorm bij aan de beleving van de wielerfans. Het levert de ultieme combinatie op: de wedstrijd van start tot finish volgen en een deel live beleven in de sfeer van start of finish.”

Over het evenement

La Vuelta, ook wel de Ronde van Spanje, start dus dit jaar in Nederland. Op 19, 20 en 21 augustus raast het profpeloton over Nederlands grondgebied. De eerste etappe is een ploegentijdrit rondom de Jaarbeurs in Utrecht. De tweede etappe voert van ’s-Hertogenbosch naar het Utrecht Science Park. De derde etappe start en finisht in Breda. Niet alleen worden er in augustus drie etappes verreden, in aanloop naar dit spectaculaire wielerevenement is er een uitgebreid activatieprogramma, dat op 12 mei van start is gegaan.

Categorieën
Algemeen

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!