Fietsenstalling 040 3

Grootste fietsenstalling ter wereld in Utrecht

De fiets en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We fietsen namelijk wat af in ons kleine landje. Het fietsen zit zelfs zo ingebakken in onze cultuur dat we al jaren meer fietsen dan inwoners hebben. In grote steden komen we inmiddels overal fietsparkeerplekken te kort dat we grote ondergrondse fietsenstallingen aan het bouwen zijn. Zo ook in Utrecht, waar ze op centraal station momenteel de laatste hand leggen aan een nieuwe fietsenstalling die plaats moet bieden aan 12.500 fietsen.

Op 19 augustus gaat het laatste deel van de nieuwe fietsenstalling open. De stationspleinstalling in Utrecht telt nu al 7.500 stallingsplekken en daar komen dus straks nog eens 5.000 plekken bij. Daarmee is het één klap de grootste fietsenstalling ter wereld. Momenteel staat Tokio nog op één met een fietsenstalling voor 9.400 fietsen. De Utrechtse stalling bestaat straks uit drie verdiepingen waar je met je fiets volledig doorheen kan fietsen.

"Nergens in Nederland maken ze zoveel gebruik van de fiets als in Utrecht."

De fiets is volgens ProRail een populaire keuze voor de reis van en naar het station. Ongeveer de helft van de treinreizigers gebruikt een fiets om op het station te komen en ongeveer 15 procent kiest voor het laatste deel een fiets. “Nergens in Nederland maken reizigers dagelijks zoveel gebruik van de fiets als in Utrecht. Met het bouwen van de grootste fietsenstalling ter wereld ligt er bij Utrecht Centraal een goede voorziening om die groei te kunnen faciliteren”, aldus ProRail.

Utrechtse fietsliefhebbers kunnen dus voorlopig met een gerust hart door hun geliefde stad blijven fietsen. De extra fietsparkeerplaatsen bieden bovendien de bezoekers van La Vuelta Holanda de kans om het evenement op de fiets te bezoeken. De nieuwe fietsenstalling ligt namelijk vlakbij de start- en finishlocatie van de eerste etappe van La Vuelta Holanda. Wel belangrijk om goed te onthouden waar je jouw fiets geparkeerd hebt, want er kunnen er nog een paar gestald staan.

Categorieën
Nederland Fietsland

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!