La Vuelta Holanda Vrijwilligersverhaal Anna

Groot enthousiasme onder La Vuelta Holanda vrijwilligers

Toen werd aangekondigd dat de start van La Vuelta naar Nederland kwam, was er direct een groot enthousiasme in Nederland te merken om betrokken te raken bij het evenement. Na twee maanden vrijwilligers werven en honderden aanmeldingen verder, is de betrokkenheid bij La Vuelta Holanda nog steeds groot. “Het mogen organiseren van de start van de Ronde van Spanje in Nederland is een grote eer en dat mogen we ook uitstralen,” vertelt Anna van Veenen (26) enthousiast.

“Op het moment dat de aanmeldingen opengingen heb ik mij direct aangemeld, want ik wilde niets liever dan een bijdrage leveren aan dit evenement!” Het waren meerdere factoren die Anna motiveerde om zich direct aan te melden. Ze volgt de wielersport op de voet en dat heeft haar enthousiasme voor de wielersport verder aangewakkerd. Ze heeft sinds kort een eigen racefiets aangeschaft en dat bevalt goed. Gecombineerd met haar liefde voor organiseren, was dit een perfect evenement voor haar.

"Wat is er nu gaver dan op de eerste rij staan!"

Daarnaast zag ze het als mooie kans om nieuwe mensen te ontmoeten in haar stad. “Oorspronkelijk kom ik uit Assen, maar tegenwoordig woon ik samen met mijn vriend in ’s-Hertogenbosch. Superleuk om als nieuwe inwoner van ’s-Hertogenbosch een bijdrage te mogen leveren aan dit wielerfeest en gasten te ontvangen in mijn stad. Ook hoop ik nieuwe mensen te ontmoeten en mijn vriendenkring in de stad te vergroten.”

Ze hoopt op een rol als parcoursmedewerker tijdens het evenement. “Deze rol lijkt mij echt fantastisch. Wat is er nu gaver dan op de eerste rij staan terwijl al die renners voorbij racen!” Anna kijkt enorm uit naar het evenement. Het lijkt haar leuk om haar passie voor wielrennen met nog meer wielerliefhebbers te delen. “Het wordt een afwisseling van hard werken en plezier en natuurlijk vooral een ervaring om nooit te vergeten!”

Categorieën
Vrijwilligers

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!