Vrijiwlliger

Gerrit (82) is één van de oudste vrijwilligers bij La Vuelta Holanda

De voorbereidingen voor de start van La Vuelta in Nederland zijn inmiddels in volle gang. En dat is niet onopgemerkt voorbijgegaan! Honderden mensen hebben zich al opgegeven om een bijdrage te leveren als vrijwilliger aan dit internationale topsportevenement. Eén van hen is Gerrit van der Wal. Toen hij via EventMakers op de hoogte werd gesteld van het feit dat La Vuelta in 2020 naar Nederland zou komen had hij zich direct ingeschreven als vrijwilliger. “Ik ben erg blij dat dit unieke wielerevenement in 2022 alsnog naar Nederland komt. Nu mag ik alsnog een bijdrage leveren aan de start van La Vuelta in Nederland”, vertelt Gerrit van der Wal (82) jaar uit Leusden.

Gerrit is tijdens het evenement één van de oudste vrijwilligers van de organisatie, maar hij brengt dan ook veel ervaring met zich mee. Zo heeft hij eerder geholpen bij meerdere hockeytoernooien in Duitsland, Nederland en België. Daarnaast heeft hij al vijf keer bij het KLM Open golftoernooi en meerdere keren bij het Dutch Open Tennistoernooi een bijdrage geleverd als vrijwilliger. Met als absoluut hoogtepunt heeft Gerrit tien dagen als vrijwilliger geholpen bij de finish van de Volvo Ocean Race wat hij omschrijft als een geweldige ervaring. Hij heeft als vrijwilliger al veel verschillende functies bekleed en is dus overal in te zetten voor de organisatie. Gerrit: “De afwisseling om elke keer wat anders te doen tijdens een evenement vind ik juist heel leuk. Welke functie het uiteindelijk wordt, maakt mij niet zoveel uit.”

Wat opvalt is het enthousiasme waarmee Gerrit vertelt over zijn ervaring als vrijwilliger. “Ik vind het leuk om ook na mijn pensioen lekker bezig te blijven. Je wordt aangestoken door het enthousiasme van de bezoekers en ik wil graag ervoor zorgen dat alles goed verloopt,” vertelt hij. Daarnaast wil hij graag een kijkje achter de schermen krijgen en zien hoe de organisatie tijdens de drie Nederlandse etappes te werk gaat. Vroeger organiseerde hij zelf evenementen en allerlei bijeenkomsten. Nu hij is gepensioneerd wil hij graag weten hoe dit er in andere branches aan toe gaat.

Wil jij net als Gerrit een bijdrage leveren aan La Vuelta Holanda? Meld je dan hieronder aan als vrijwilliger.

Categorieën
Vrijwilligers

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!