Photo 6048493785035422864 y

Feestelijke presentatie als aftrap La Vuelta

La Vuelta is feestelijk van start gegaan met een ploegenpresentatie in Utrecht. De 23 deelnemende ploegen presenteerden zich na een korte fietstocht door Hoog Catharijne op het Vredenburgplein aan het publiek, waarna een vaartocht door de Singel volgde. In totaal waren 12.500 mensen getuige van de aftrap. 

In haar openingswoord dankte Burgemeester Sharon Dijksma de Spaanse organisatie. “Mede namens Breda en ’s-Hertogenbosch en de provincies Utrecht en Noord-Brabant, bedankt Utrecht Unipublic voor het vertrouwen en het geduld.” Door Corona werd de start die in 2020 stond gepland met twee jaar uitgesteld.

AU2 I2537

Naast de renners, waaronder drievoudig winnaar Primoz Roglic, wereldkampioen Julian Alaphilippe en de afzwaaiende Aljeandro Valverde en Vincenzo Nibali, genoten de bezoekers van een entertainmentprogramma. Onder meer Jan Janssen, de eerste Nederlandse Vuelta winnaar, blikte vooruit op de Vuelta 2022.

Vuelta directeur Javier Guillén sprak zijn waardering uit: “Dit was de beste presentatie die we hebben gehad. We kijken uit naar drie mooie dagen wielrennen.”

La Vuelta Holanda Ploegenpresentatie 03
Categorieën
Actualiteit

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!