Gemeentenenprovinciesvueltaholanda

Datum start La Vuelta Holanda 2020 bekend

Ronde van Spanje doorkruist Utrecht en Brabant op 14, 15 en 16 augustus

La Vuelta gaat in 2020 van start met de ploegenpresentatie op donderdag 13 augustus op het Vredenburg in Utrecht. Vrijdag 14 augustus klinkt het officiële startschot met de start van de ploegentijdrit door de Utrechtse binnenstad. Daarna fietst het peloton op zaterdag 15 van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht en sluit het peloton La Vuelta Holanda af op zondag 16 augustus met een etappe met start en finish in Breda. De organisator van La Vuelta, Unipublic, maakte deze data, in samenwerking met het Road Cycling Committee van de UCI, vandaag bekend.

De Ronde van Spanje doorkruist in 2020 liefst 34 Nederlandse gemeenten in drie dagen. De organisatie is in handen van de steden Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Breda en provincies Utrecht en Noord-Brabant. Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht: "Het is fijn dat de datum nu bekend is waarop de Vuelta van start gaat. Samen met alle inwoners en bezoekers van Utrecht en Noord-Brabant gaan we een mooie zomer in 2020 tegemoet.”

Een mening gedeeld door Javier Guillén, directeur van La Vuelta a España. "La Vuelta Holanda zal de beste manier zijn om onze 75e editie te vieren. We zijn erg enthousiast over het idee om een nieuwe officiële start vanuit het buitenland te organiseren en de provincies Utrecht en Brabant zijn absoluut de beste gastheer die we maar kunnen wensen."

Feest voor en door bewoners

Het feest rondom La Vuelta Holanda gaat al veel eerder van start dan op 14 augustus. In de doorkomstgemeenten en op andere plekken in de provincie worden maanden van tevoren al verschillende activiteiten georganiseerd. “La Vuelta Holanda is veel meer dan drie dagen topwielrennen”, vindt ook
burgemeester Paul Depla van Breda: “Het wordt een prachtig feest van, voor en door inwoners, ondernemers en onze (internationale) gasten. De bijzondere band tussen Spanje en Nederland wordt daarmee nog verder versterkt.”

De organisatie van La Vuelta Holanda is inmiddels - via verschillende brainstormavonden - in gesprek met sportverenigingen, scholen, culturele instellingen en ondernemers om te verkennen welke ideeën deze partijen hebben voor activiteiten rond het internationale wielerevenement in 2020. Qua thematiek wordt ingezet op de thema’s feest, gezond stedelijk leven en duurzaamheid.

Categorieën
Algemeen

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!