La vuelta 911608910

C’MON C’MON DOOR LORENA MEDINA, THE INNER KIDS & SOPHIE FRANCIS, OFFICIËLE SONG VAN LA VUELTA 22

  • C’Mon C’Mon door Lorena Medina, The Inner Kids & Sophie Francis, is het lied dat het peloton van La Vuelta 22 begeleidt vanaf de officiële start in Utrecht tot de finish van de slotetappe in Madrid.
  • Het nummer combineert de Latin klanken van Lorena Medina met de beats van de bekende Nederlandse DJ's The Inner Kids en Sophie Francis.
  • Het nummer krijgt daarnaast een officiële remix door een andere Nederlandse DJ, Dannic. Samen met The Inner Kids en Sophie Francis vertegenwoordigen deze DJ’s de steden die schitteren in de eerste drie etappes van La Vuelta 22: respectievelijk Breda, Utrecht en 's-Hertogenbosch.

Het nummer C'Mon C'Mon, van Lorena Medina, The Inner Kids & Sophie Francis, wordt de officiële themamuziek voor La Vuelta 22. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het wielerevenement dat verschillende artiesten samenwerken in de productie van het officiële thema.

Voor de tweede keer zingt een zangeres van Mexicaanse afkomst het lied dat het peloton begeleidt vanaf de start op 19 augustus in Utrecht tot aan de aankomst in Madrid op 11 september. Het is ook de tweede keer dat Nederlandse artiesten de race van een ritme voorzien, met hulp van The Inner Kids, Sophie Francis en de remix van het nummer van Dannic.

Lorena Medina, oorspronkelijk afkomstig uit Mexico-Stad, neemt het stokje over van Patricia Manterola die met haar Que el ritmo ​​no pare tot nu toe de enige Mexicaanse artiest was die de La Vuelta song vertolkte. Carlos Baute (Como un Atleta, in 2020) was de laatste Latijns-Amerikaanse artiest. Nederland maakte in 1998 voor het laatst onderdeel uit van deze traditie, met het nummer Up & Down van The Vengaboys.

C'Mon C'Mon is een nummer met veel ritme en een zeer dansbare sound, die het plezier en het enthousiasme weerspiegelt waarmee de artiesten aan dit project hebben gewerkt. “Het was een ongelooflijke ervaring om samen te werken aan dit nummer voor La Vuelta. We zijn erg opgewonden om deel uit te maken van deze geweldige familie en we zijn staan te popelen om het met jullie allemaal te vieren”.

Het nummer krijgt een officiële dance-remix dankzij Dannic, een Nederlandse DJ die al 5 jaar op rij in de top 20 van de wereld staat. Dannic, geboren in Breda, vertegenwoordigt samen met The Inner Kids (Utrecht) en Sophie Francis ('s-Hertogenbosch) de drie Nederlandse gaststeden van de Vuelta 22.

Voor de directeur van La Vuelta, Javier Guillén, vertegenwoordigt het nummer C'Mon C'Mon perfect het zeer bijzondere karakter van de officiële start van La Vuelta 22 vanuit Nederland. “Lorena Medina staat voor het Latijnse en vrolijke karakter van Spanje en La Vuelta, terwijl de deelname van The Inner Kids en Sophie Francis, samen met de remix van Dannic, het enthousiasme weerspiegelt dat Nederland toont voor het project. Een feest omgetoverd tot een lied.”

Het volledige nummer wordt eind deze maand gelanceerd, tegelijk met de officiële clip. Een promotievideo die zal worden uitgezonden op de verschillende RTVE-kanalen, rondom de start van de Tour de France van 2022.

Een preview van het nummer is hier te horen.

Categorieën
Algemeen

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!