Website

Cartesius Utrecht trotse partner van La Vuelta Holanda

Cartesius, de toonaangevende gezonde en duurzame gebiedsontwikkeling van MRP en Ballast Nedam Development, is trotse partner van de start van La Vuelta in Nederland. In aanwezigheid van Simone Richardson, projectdirecteur van La Vuelta Holanda, werd de sportieve aftrap gegeven bij het monumentale CAB in Cartesius waarlangs La Vuelta zal komen.

Healthy Urban Living komt samen met La Vuelta Holanda bij Cartesius Utrecht

In de stadsoase Cartesius in Utrecht, naast station Zuilen, komen ruim 2.800 woningen. Cartesius, geïnspireerd op de wetenschappelijke theorie van de Blue Zones, wordt een levendige, duurzame en gezonde stadswijk met parken, een basisschool, een sporthal, een supermarkt met een biologisch en gezond assortiment, horeca en ruimte voor cultuur en recreatie.

Onno Dwars, CEO Ballast Nedam Development:

Fietsen helpt bij een gezonde en sociale leefstijl, juist die leefstijl centraal staat in de gebiedsontwikkeling van Cartesius. Fietsen is niet alleen een gezellige sociale activiteit maar is ook een uitstekende manier om op een gezond gewicht te komen en te blijven, je conditie en weerstand te verbeteren en ziektes te voorkomen. Wij zijn trots dat wij sponsor zijn van dit mooie evenement die de prachtige stad Utrecht in het zonnetje zet.

Vernieuwing, duurzaamheid en gezondheid sluiten naadloos aan op de ambities die La Vuelta Holanda heeft bij het organiseren van de drie etappes van de grote Spaanse wielerronde in Nederland.

Cartesius – natuurlijk bewegen is de standaard

Paul Trip, Special Advisor Development MRP: “In Cartesius staat natuurlijke beweging centraal, zo is de wijk ontworpen voor de fiets en is er een nieuwe fietverbinding met de binnenstad door een fietstunnel onder het spoor. Er komt een woonwijk waar mensen langer gezond en gelukkig leven en waar de sociale omgeving een belangrijke factor is voor de welzijn van de mensen. Er kan volop gebruik worden gemaakt van deelmobiliteit, openbaar vervoer en goede fiets- en wandelverbindingen.”

Bewoners van Cartesius krijgen met behulp van een slim mobiliteitsaanbod aantrekkelijke alternatieven voor de auto en andere mobiliteitsmogelijkheden aangeboden. Ook voor bezoekers van Cartesius wordt het eenvoudig om duurzame mobiliteitskeuzes te maken. Voldoende en comfortabele fietsenstallingen in combinatie met fietspaden faciliteren de fietser optimaal. In de eerste twee fases zal een groot aantal deelauto’s in gebruik worden genomen.

Simone Richardson, projectdirecteur La Vuelta Holanda: “Wij zijn heel blij dat MRP en Ballast Nedam Development namens Cartesius sponsor zijn van La Vuelta Holanda en daarmee de start van de ploegentijdritten en de eerste duurzame Groene Karavaan in Utrecht mede mogelijk hebben gemaakt”.

Op 19 augustus zal We Drive Solar namens Cartesius meerijden in de Groene Karavaan met een V2G (bidrectionele) Hyundai IONIQ 5 deelauto. De Groene Karavaan is een wereldprimeur bij het wielerevent. De voertuigen in de karavaan zijn niet alleen duurzaam maar hebben ook een duurzame boodschap aan het publiek.

Cartesius Utrecht x Vuelta MRP Ballast Nedam Development IMG 2445 4
Categorieën
Utrecht
Infrastructuur
Algemeen
Actualiteit

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!