LVH Reclamekaravan LV 02

Allereerste groene karavaan ter wereld tijdens La Vuelta Holanda

De organisatie van La Vuelta Holanda wil als allereerste wielerevenement ter wereld een groene karavaan organiseren. De groene karavaan is een variant op de gebruikelijke reclamekaravaan die tijdens alle etappes voor het wielerpeloton uitrijdt. Deze reclamekaravaan blijft tijdens de Nederlandse etappes in Spanje achter en dat wil de organisatie van La Vuelta Holanda benutten door een groene karavaan met alleen maar duurzame voortuigen te initiëren.

De ambitie voor een groene karavaan komt voort uit het feit dat duurzaamheid één van de drie hoofdthema’s van La Vuelta Holanda is. Daarnaast sluit het aan bij de klimaatambities van de vijf founding partners en de groeiende behoefte voor het steeds duurzamer organiseren van festivals en evenementen in Nederland.

“Wij willen als La Vuelta Holanda een zo duurzaam mogelijk evenement organiseren. We willen met de groene karavaan niet alleen deze ambitie kracht bijzetten, maar ook andere organisaties en bedrijven inspireren om hiermee aan de slag te gaan,” aldus Simone Richardson projectdirecteur La Vuelta Holanda.

Meedoen

De organisatie is nog op zoek naar partijen die samen de allereerste groene karavaan ter wereld willen realiseren. Alleen duurzame voortuigen met een duurzame boodschap kunnen deelnemen aan de groene karavaan. Dit betekent dat de voertuigen geen CO2 mogen uitstoten en dus geheel emissieloos (elektrisch of op waterstof) rijden. Tijdens de drie Nederlandse etappes worden ook de start- en finishlocaties getransformeerd tot een duurzaamheidsplein waar alle deelnemers van de groene karavaan hun duurzaamheidsverhaal kunnen vertellen en bezoekers van het evenement kunnen ontmoeten.

Heb jij interesse om mee te doen? Download hieronder meer informatie over het concept en neem contact met ons op.

Contactformulier groene karavaan

Categorieën
Algemeen
Actualiteit

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!