INFORMATIEBIJEENKOMST DUURZAME WIELERCLUB

La Vuelta Holanda en Sportenergie streven gezamenlijk naar een duurzaam wielerevent en duurzame wielerclubs in Nederland. Daarom is er een ‘toer’ ontwikkeld om wielerclubs te ondersteunen bij het verduurzamen van hun wieleraccommodatie. Dit draagt niet alleen bij aan de wereld van verduurzamen, maar er blijft ook meer geld over voor vrijwilligers, voor trainers, nieuwe fietsen, nieuw materiaal, etcetera. Concreet komt het erop neer dat La Vuelta Holanda en Sportenergie wielerclubs met een accommodatie een gratis energiescan aanbieden.

Tijdens de bijeenkomsten kijken we samen naar de mogelijkheden voor energiebesparing, energieopwekking en energieopslag. Sportenergie biedt sportbestuurders en andere accommodatie-verantwoordelijken op inspirerende wijze inzichten in:

- Het realiseren van een lagere energierekening
- Het creëren van extra inkomsten
- Subsidie & financieringsmogelijkheden

Deze informatiebijeenkomsten worden gehouden in dé drie wielersteden van La Vuelta Holanda: Utrecht, Breda en ‘s-Hertogenbosch.

Concrete maatregelen als zonnepanelen, ledsportverlichting, batterij voor energieopslag komen aan bod. Maar ook grote(re) aanpassingen om bijvoorbeeld een gasloos sportpark te realiseren komen aanbod. Het is als de ware de start van een duurzaamheidsscan voor uw wieleraccommodatie. Je krijgt inzichten over mogelijke toepassingen van duurzaamheid, over mogelijkheden voor financiering én hoe je dat kunt realiseren voor jouw wielerclub. Uiteraard is het een interactieve avond, zodat er volop ruimte is voor het stellen van vragen en in te gaan om de situatie per accommodatie.

Na deze avond is het mogelijk om met de accommodatie aan de slag te gaan. Je hebt inzicht in mogelijke toepassingen, financieringsmogelijkheden en weet hoe je tot realisatie van die duurzame toepassingen kunt komen.

De bijeenkomst wordt aangeboden La Vuelta Holanda en Sportenergie en KNWU is geheel vrijblijvend en kosteloos. Wij jij aanwezig zijn bij deze informatieavond? Meld je dan zo snel mogelijk aan voor één van de avonden. Een drankje is natuurlijk inbegrepen.


Bijeenkomst Utrecht: 26 september 2022 (WV Schijndel)

Tijdstip: 19.30 – 21.00 uur

Bijeenkomst Breda: Nog te bepalen (WV Breda)

Tijdstip: 19.30 – 21.00 uur

Bijeenkomst ‘s-Hertogenbosch: Nog te bepalen (WV Het Stadion)

Tijdstip: 19.30 – 21.00 uur

Groene Clubs - Aanmeldformulier

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!