Greener

De traditionele reclamekaravaan die grote wielerrondes voorafgaat, krijgt tijdens de Nederlandse etappes van La Vuelta een uniek karakter. La Vuelta Holanda gaat als allereerste wielerevenement ter wereld een Groene Karavaan organiseren. De Groene Karavaan is een duurzaam alternatief voor de traditionele reclamekaravaan voorafgaand aan de wielerkoers. Greener is één van de partijen die hier onderdeel van uitmaakt.

Greener Power Solutions verhuurt mobiele batterijen voor groene tijdelijke energievoorziening, b.v. op bouwplaatsen, evenementen en in combinatie van EV-laders. Verder ontwikkelen zij de software van de batterijen zelf en bieden gedetailleerde rapportages van het verbruik, stroompieken en de bespaarde emissies. De software stelt hen in staat een oplossing te vinden voor elke toepassing. Zo kunnen de batterijen bijvoorbeeld ook worden gebruikt in combinatie met zonnepanelen of ter compensatie van onbalans in het net.

In het verleden werd de stroomvoorziening op veel (sport)evenementen door dieselaggregaten geregeld. La Vuelta Holanda heeft de bewuste stap gezet om te verduurzamen door de eerste Groene Karavaan in de hele wereld te organiseren. Hierbij hoort natuurlijk ook de stroomvoorziening en om die te regelen levert Greener drie mobiele batterijen voor de finish pleinen. Met deze drie batterijen realiseren zij naast stroompunten voor de partners ook twaalf snelladers om de elektrische auto’s van De Groene Karavaan op te laden. Door slimme energieplanning en de live-data kan Greener de meest duurzame oplossing bieden.

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!