001 024 Totaal Visual 16 9 16 9 01

Ons goede doel

Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen! Daarom is Fonds Gehandicaptensport het goede doel van La Vuelta Holanda. Samen zetten we ons in om sport voor iedereen met een handicap dicht bij huis mogelijk te maken. Onze ambitie is om met elkaar €100.000 op te halen voor het realiseren van sporthulpmiddelen voor mensen met een beperking. Doe jij mee?

Maak sport eerlijk

Als het startschot gaat, moet iedereen een even grote kans hebben om te winnen. Maar niet iedereen heeft een eerlijke kans om aan de start te komen. Zo zijn de kosten voor sporthulpmiddelen vele malen hoger en zijn er in Nederland veel minder sportmogelijkheden en faciliteiten voor mensen met een beperking. Er zijn namelijk 1,7 miljoen mensen met een beperking die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben.

La Vuelta Holanda en Fonds Gehandicaptensport zijn beiden vastberaden in het feit dat iedereen sport moet kunnen beleven en beoefenen. Ongeacht een handicap. De vergoeding van een sporthulpmiddel mag hierin nooit een belemmering vormen.

Winactie

Wil je graag doneren en daarmee ook nog eens kans maken op een te gekke prijs? Om zoveel mogelijk sportdromen uit te laten komen voor mensen met een beperking heeft La Vuelta Holanda samen met het Fonds Gehandicaptensport een winactie op touw gezet die je niet wil missen.

Voor alle wielerliefhebbers is dit een unieke musthave en kans. Door het doen van een donatie van €5,- maak je automatisch kans op een iconisch en gesigneerde regenboogtrui van de enige echte Eddy Merckx. Het wielershirt is een replica van de regenboogtrui die “De Kannibaal” droeg als wereldkampioen in 1971 en 1974. De regenboogtrui komt bovendien fraai ingelijst naar je toe.

Doe snel een donatie en maak samen met ons sport eerlijk. #vamos!

De uitslag wordt 24 augustus om 13:00 via de socials van Fonds Gehandicaptensport en via de mail bekend gemaakt.

Sporters in de spotlight

Diverse sporters met een beperking zijn al een fondsenwervende actie gestart. Benieuwd naar hun verhaal en beweegredenen? Klik dan op één van onderstaande acties en steun.

Tijd voor actie

Tijdens de drie etappes van La Vuelta Holanda worden 34 parcourgemeenten aangedaan. Ons doel is om minimaal €100.000 op te halen voor het realiseren van sporthulpmiddelen voor sporters met een beperking uit deze parcourgemeenten. Diverse sportfanaten met en zonder beperking zijn al een fondsenwervende actie gestart. Sluit jij ook aan?

Je kunt op verschillende manieren aansluiten en ons helpen het doel te bereiken:

  • Wil je niet één iemand sponsoren? Doneer dan algemeen. De inkomsten worden verdeeld over de sporthulpmiddelen die nodig zijn. Klik hier om direct te doneren.
  • Heb je een eigen actie waarmee je geld wil inzamelen? Hartstikke leuk! Maak hier je actie aan.
  • Ben jij een fietsfanaat? En doe je mee met de officiële La Vuelta Holanda toertocht? Dan kun je een extra donatie doen aan Fonds Gehandicaptensport bij de inschrijving.
  • Met de aanschaf van nijntje in het rode Vuelta-tenue steun je de campagne ook. De gehele opbrengst gaat naar de campagne. Scoor je nijntje nu in de officiële webshop.

Tussenstand

Alle lopende acties

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!