Fonds Gehandicaptensport goede doel La Vuelta Holanda 2020

Fonds Gehandicaptensport is door de organisatie van La Vuelta Holanda 2020 gekozen tot het goede doel van het evenement. Via de diverse activiteiten hoopt men zo veel mogelijk geld op te halen voor de gehandicaptensport in ons land.

Nike Boor (m), directeur Fonds Gehandicaptensport ontvangt de rode leiderstrui van Vuelta-ambassadeur Mathieu Hermans (r) en Henri Swinkels, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant.
Vuelta goede doel website

De Ronde van Spanje zou in 2020 34 Nederlandse gemeenten in drie dagen doorkruizen. De organisatie was in handen van de steden Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Breda en provincies Utrecht en Noord-Brabant. “Wij zijn La Vuelta Holanda dankbaar voor het kiezen van Fonds Gehandicaptensport als goede doel”, aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. “Fantastisch om hiermee de gehandicaptensport onder de aandacht te kunnen brengen bij een breed publiek. Met de gelden gaan wij onder andere lokale sportverenigingen ondersteunen in het opstarten en uitbreiden van sportaanbod voor mensen met een handicap. En kiezen we voor het door ontwikkelen van ons platform Uniek Sporten met als doel zoveel mogelijk mensen met een handicap dicht bij huis te laten sporten.”

Henri Swinkels, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, overhandigde in mei 2019 symbolisch de rode leiderstrui van La Vuelta aan Nike Boor. “Voor vele Nederlanders is bewegen en sporten de normaalste zaak van de wereld. Helaas is zelfstandig sporten niet voor iedereen een mogelijkheid”, aldus Swinkels. “Wij willen met la Vuelta Holanda, het Fonds Gehandicaptensport helpen om sport voor iedereen met een beperking mogelijk te maken. Het past bij ons streven om van La Vuelta Holanda meer te maken dan drie etappes topwielrennen.”

In Nederland zijn 1,7 miljoen mensen met een handicap voor wie sporten niet vanzelfsprekend is, zij hebben vaak extra ondersteuning nodig. Lang niet overal is het sportaanbod toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport heeft de droom om sport voor iedereen met een handicap structureel en dicht bij huis mogelijk te maken.

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!