GKB Wieler robertgiebels

Wielerpreek Robert Giebels

Sport
Historie
Cultuur
Datum
07 augustus 2022
Starttijd
16:30
Eindtijd
17:30
Georganiseerd door
Stichting Grote Kerk Breda
Kosten
€ 1
Website
Locatie
Grote Kerk Breda
Kerkplein 2
4811XT Breda

Op zondag 21 augustus 2022 gaan de 184 renners van La Vuelta na de start van de derde etappe, met de fiets aan de hand door de Grote Kerk Breda. Tijdens de Ronde van Spanje maakt de adrenaline in hun lichaam even plaats voor stilte en bezinning. Een aantal renners steekt ook een kaars op ter herdenking van de wereldwijde coronaslachtoffers. In de aanloop naar dit sleutelmoment van La Vuelta in Breda presenteert de Grote Kerk Breda vanaf 2 juli een bijzondere tentoonstelling, een selectie van ruim 100 wielershirts uit de grote verzameling wielertricots van de Brabantse verzamelaar Henk Theuns: Koerstrui in de kerk.

Op zes zondagmiddagen (16:30 – 17:30 uur, inloop om 16:00 uur) vindt de wekelijkse wielerpreek plaats. Bekende sportjournalisten, verzamelaars en passionados delen hun passie voor de wielersport met het publiek.

Deze week is het de beurt aan Robert Giebels, sportjournalist De Volkskrant. Over wielerjournalistiek, bescheiden wielrenners, Bredase wielergeschiedenis, de Tour, de Giro, La Vuelta, Kees Pellenaars en meer.

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!