005 programmaslok

Wielercafé Willem Slok: Edwin Winkels, Bert Wagendorp en Hans van Harteveld in gesprek met Jeroen Wielaert

Sport
Educatie
Cultuur
Datum
15 augustus 2022
Starttijd
20:00
Eindtijd
22:00
Georganiseerd door
Cafe Willem Slok
Kosten
Gratis
Website
Locatie
Cafe Willem Slok
Korte Koestraat 2
3511RP Utrecht

In Café Willem Slok kijken we samen uit naar de komst van de Vuelta: #Vamos Utrecht

De Vuelta in Utrecht. Café Willem Slok is, net als toen de Giro en de Tour de France naar Utrecht kwamen, van de partij met drie prachtige Wielercafé-avonden. Jeroen Wielaert, die de Tour de France naar Utrecht haalde, praat met (oud-)wielrenners en andere bijzondere gasten over de Spaanse ronde en het Utrechtse festijn daaromheen. En als afsluiter is er De Grote Vueltakwis met wielerliefhebber Vincent Oldenborg.

Op 15 augustus schuiven maar liefst 3 gasten aan bij Jeroen Wielaert. Het laatste wielercafé is een er met literaire wielerinslag want te gast zijn de schrijvers Edwin Winkels, Bert Wagendorp en Hans van Hartevelt.

De oud-Utrechter Winkels, die al sinds 1992 in Spanje woont, schreef in 2019 als opmaat naar de Vuelta-start in Nederland het boek La Vuelta dat vol staat met heroïsche verhalen uit de Ronde van Spanje.

Zijn collega-sportjournalist is Bert Wagendorp die vooral bekend is geworden door het boek Ventoux (over een groep wielervrienden) dat ook verfilmd is. Een ander (fictief) boek dat hij over de wielersport schreef was De Proloog.

De derde gast op de laatste maandag van het Wielercafé Slok is Hans van Hartevelt die een heuse thriller schreef: De fatale etappe, vergelding in de Vuelta. Een fictief verhaal over een renner die met winst in de Vuelta de eerste kan zijn die kans maakt de drie grote rondes te winnen. Of dat lukt? In ieder geval is het Utrecht gelukt om de drie grote rondes binnen te halen.

Wil je niets missen? Op 1 augustus is wielercommentator en oud-coureur Maarten Ducrot te gast en op 8 augustus oud-wielrenner Mathieu Hermans bij Willem Slok.

Wielercafé Willem Slok eindigt op 17 augustus met De Grote Vueltakwis met presentator Vincent Oldenborg. Aanvang is steeds 20.00 uur.

Activiteiten in de buurt

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!