005 programmaslok

Wielercafé Willem Slok: Maarten Ducrot in gesprek met Jeroen Wielaert

Sport
Educatie
Cultuur
Datum
01 augustus 2022
Starttijd
20:00
Eindtijd
22:00
Georganiseerd door
Cafe Willem Slok
Kosten
Gratis
Website
Locatie
Cafe Willem Slok
Korte Koestraat 2
3511RP Utrecht

In Café Willem Slok kijken we samen uit naar de komst van de Vuelta: #Vamos Utrecht

De Vuelta in Utrecht. Café Willem Slok is, net als toen de Giro en de Tour de France naar Utrecht kwamen, van de partij met drie prachtige Wielercafé-avonden. Jeroen Wielaert, die de Tour de France naar Utrecht haalde, praat met (oud-)wielrenners en andere bijzondere gasten over de Spaanse ronde en het Utrechtse festijn daaromheen. En als afsluiter is er De Grote Vueltakwis met wielerliefhebber Vincent Oldenborg.

De eerste gast is Maarten Ducrot die tegenwoordig NOS-commentator is bij wielerwedstrijden. Na zijn amateurtijd (wereldkampioen ploegentijdrit) reed hij in de jaren '80 bij de Kwantumploeg van Jan Raas. Hij won diverse etappes in diverse rondes en haalde bij zijn deelname aan de Spaanse Wielerronde de 113e plaats. Sinds 2004 is Ducrot wielercommentator op de televisie. Bijzonder is dat Ducrot weer eens terugkeert naar café Willem Slok want tijdens zijn studie psychologie aan de Universiteit Utrecht was hij er regelmatig te gast.

Op 8 augustus is het de beurt aan ex-wielrenner Matthieu Hermans en op 15 augustus schuiven Edwin Winkels, Bert Wagendorp en Hans van Hartevelt aan bij Jeroen Wielaert.

Wielercafé Willem Slok eindigt op 17 augustus met De Grote Vueltakwis met presentator Vincent Oldenborg. Aanvang is steeds 20.00 uur.

Activiteiten in de buurt

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!