IMG 9804

Snuffelfietsers meten luchtkwaliteit tijdens Vuelta

Sport
Datum van
07 juli 2022
Datum tot
31 augustus 2022
Georganiseerd door
Samen Meten Utrecht
Kosten
Gratis
Website
Locatie
Provincie Utrecht

Fietsen is gezond. En zelfs nóg gezonder als je fietst in schone lucht! Maar hoe schoon is de lucht eigenlijk waar we in fietsen? Dat gaan de Utrechtse Snuffelfietsers de komende tijd onderzoeken!

Van juni t/m augustus gaan de Snuffelfietsers voor, tijdens en na de Vuelta etappes en diverse activiteiten, met een sensor aan hun fiets zo veel mogelijk data verzamelen over de luchtkwaliteit. Ze fietsen rondom de wedstrijdetappes, fietsen de etappes in hun eigen tijd, fietsen zo veel mogelijk in het Vuelta gebied en doen met een Snuffelfietspeloton mee aan de toertocht op 14 augustus. Alle data over de luchtkwaliteit die zij verzamelen zijn terug te vinden op het openbare dashboard https://knowyourair.net/. Zo geven ze fietsen in schone lucht aandacht!

Ben jij een Snuffelfietser? Dan kun je meedoen aan de speciale fietsacties rondom de Vuelta. Benieuwd hoe? Bezoek de website voor een overzicht. Zo brengen we samen de luchtkwaliteit in beeld en meten we de impact van een event zoals La Vuelta.

Wil je misschien Snuffelfietser worden? Neem contact op via info@samenmetenutrecht.nl voor de mogelijkheden.

Er wordt op allerlei plekken gewerkt aan het schoner maken van de lucht. Het project Snuffelfiets is in 2018 opgezet zodat inwoners zélf de luchtkwaliteit kunnen meten en hier meer inzicht in krijgen en overheden betere maatregelen kunnen nemen. In het Snuffelfietsproject fietsen 500 vrijwilligers met een sensor aan hun fiets. De sensor meet onder andere fijnstof en temperatuur. De verzamelde data zijn voor iedereen anoniem te zien op een online open dashboard.

Activiteiten in de buurt

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!