Scenefoto 1 Oxygen Debt Werkplaats van de Woestijne fotograaf Joshua Walter

Oxygen Debt

Sport
Cultuur
Datum van
28 mei 2022
Datum tot
29 mei 2022
Georganiseerd door
Podium Bloos
Kosten
€ 10
Website
Locatie
Podium Bloos
Speelhuislaan 153
4815CD Breda

In een tijd waarin maakbaarheid en vooruitgang centraal staan, biedt Oxygen Debt een troostrijk en zacht perspectief op onszelf en elkaar: als mensen die langzaam, heel langzaam, tot stilstand komen.

Oxygen Debt is een filosofische spinningles, waarbij je samen met andere deelnemers naar de grenzen van je lichaam fietst. Terwijl je beweegt en de zuurstofschuld in je spieren toeneemt, sta je stil bij wat er op dat moment in je lijf gebeurt. Hoe klopt je hart, waar stroomt het bloed heen, hoe trekken je spieren samen?

Gedurende een uur motiveert de onvermoeibare fitnesscoach Luit Bakker je om fysiek en mentaal alles uit jezelf te halen, net als de renners in de Vuelta. Hoe harder we fietsen, hoe dichter we bij de zweterige werkelijkheid komen dat het lichaam niet altijd doet wat we willen. Durven we ons lichaam ook te zien als een herinnering aan onze tijdelijkheid, onze hartslag als hetgeen wat ons aan deze aarde bindt?

Oxygen Debt is bij te wonen op 28 mei om 17:00 of 20:00 uur en op 29 mei om 14:00 of 16:00. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op de website.

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!