Las Lanzas Marathon Breda

Sport
Datum
01 juni 2020
Starttijd
09:00
Eindtijd
17:00
Georganiseerd door
Las Lanzas Marathon Breda
Kosten
€ 20
Locatie
Parkeerterrein
Dr. Schaepmanlaan 4, Breda
4837BW Breda

Het Spaans - Nederlandse verleden wordt zichtbaar! Ren door de straten van Breda, volg de opvallende palen en ontdek bijzondere locaties.

In het kader van de 75e Vuelta a Espana die ook Breda aandoet, wordt eenmalig op 1 juni 2020 een marathon georganiseerd. Aanvang 9.00 uur. Het parcours van deze funrun is gebaseerd op de route langs de zogeheten 'lansen'. Dat zijn opvallende palen die in de grond in en rondom Breda verankerd zijn. Er staan er circa 70 en samen vormen ze een cirkel van circa 42 kilometer; de afstand van de klassieke marathon.

De 'lansen' staan op de plaatsen waar in 1625 de kampementen stonden van waaruit het Spaanse leger de stad Breda heeft belegerd. Deze belegering was uiteindelijk succesvol en de overgave van Breda werd door de Spaanse kunstenaar Diego Velázquez vastgelegd op het schilderij 'De Overgave van Breda’. Vanwege de grote hoeveelheid afschrikkende lansen op het kunstwerk heeft het schilderij de bijnaam ‘Las Lanzas’ gekregen. Het origineel hangt in het Prado museum in Madrid en een reproductie hangt in het Bredase stadhuis.

Als fanatieke (marathon)loper wil je zo’n uniek en eenmalige evenement natuurlijk niet missen. Het Spaans-Nederlandse verleden komt al rennend tot leven.

Activiteiten in de buurt

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!