Vuelta Holanda Woensdrecht

Brabantse Vu-Wal-ta a Woensdrecht

Sport
Historie
Feest
Festival
Cultuur
Datum van
15 juli 2022
Datum tot
21 augustus 2022
Georganiseerd door
Brabantse Vu-WAL-ta a Woensdrecht
Kosten
Gratis
Website
Locatie
Centrum Hoogerheide
Huijbergseweg 1
4631GC Hoogerheide

Unieke kunstwerken op openbare plekken langs het parcours van de Vuelta

Rond 15 juli worden kunstexposities op de openbaar plaatsen langs het parcours van de Vuelta geplaatst. Deze kunstwerken worden gemaakt door leden van de stichting 'Uit de Kunst'. De kunstwerken zijn gebaseerd op het thema La Vuelta Holanda/Woensdrecht/Jan Janssen. De kunstenaars worden vrijgehouden om een eigen compositie te maken, rekening houdend met de drie inspirerende verhalen: 'In het rood rijden', 'Verbonden in strijd en 'Vuur, verandering, Vuelta'.

Kinderen van basisscholen worden ook uitgedaagd om tekeningen te maken. Deze tekeningen worden geprint op grote bouwhekdoeken en zo heeft Woensdrecht een kleurrijk decor voor de doorkomst van de Vuelta.

Er wordt ook een grote afbeelding van Jan Janssen gemaakt op een mega spandoek om de overwinning in 1967 te herdenken en opnieuw te vieren. Dit spandoek wordt op een mooie plek geplaatst zodat Jan Janssen niet te missen is. Uniek voor onze wielergemeente is dat Jan Janssen als eerste Nederlandse Vuelta winnaar lang in onze gemeente woonde.

Founding partners van La Vuelta Holanda

Blijf op de hoogte!